טעמם המתוק ומרקמם המיוחד של מאפי החג זכורים לי היטב. במכולת השכונתית נפרסו קופסאות קרטון אפורות ובהן ביסקוויטים של פסח בצורת טבעות חלקות, תלוליות קוקוס מצופות שוקולד, עוגיות בוטנים פחוסות ושאר מתוקים. כך בכל שנה. עד שנפל דבר בישראל ותחום האפייה והקונדיטוריה הרים ראש זקוף, מתח חזה נפוח ומלא גאווה ושלח ידיים ואצבעות יצירתיות אל מתכונים ללא קמח המכיל גלוטן, שהפכו לעניין שבשיגרה, לטובת אלה שרגישים ולטובת אלה שיודעים מלאכתם.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
כזו היא רותם בכר. היא קשובה לצורכיהם הקולינריים המיוחדים של בני ביתה ויודעת לאפות ולבשל מכל הלב והנשמה. הבקתה המשפחתית של משפחת בכר, "שביל הרותם" בנתיב השיירה אשר בגליל המערבי, טובלת בבוסתן פרי סבוך. עצי ההדר כורעים תחת משקלם של הפירות הרבים, ונוף הגליל משתרע מקצה אל קצה ואל האופק. השקט והשלווה ומאפינס השוקולד הנפלאים המקדמים את פני האורחים שובים לב באחת.
רותם, בעלת הצימר, היא בשלנית בחסד. יודעת לערבב ולתבל מיני ירקות, עלים ועשבים, שחלקם צומחים בר בחלקה המשפחתית הגדולה. אך יותר מכל יודעת ואוהבת רותם לאפות. מאפינס, עוגות, לחמניות ולחמים. וכל מעשה ידיה להתפאר נטול גלוטן. על ארוחות הבוקר העשירות, שאותן היא נהנית להכין לאורחיה, היא טורחת עד בלי די. השפע הרב, הטעם, הססגוניות והנדיבות הופכים את חוויית הביקור לקולינרית בהחלט.
• • •
עוגת שקדים ולימונים
החומרים (לעוגה בקוטר 24 ס"מ):
• 4 ביצים
• 2/3 כוס סוכר
• 4 כפות סירופ רוזטה
• 2/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
• קליפה מגוררת מ־2 לימונים
• 1/2 כוס שמן
• 400 גרם שקדים טחונים
• 3 כפות קמח מצה
לקישוט:
• אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מקציפים את הביצים במהירות בינונית תוך הוספה הדרגתית של הסוכר. ממשיכים להקציף כ־5 דקות.
2. עוצרים את מהירות המיקסר ומוסיפים את שאר החומרים. מקפלים בעדינות.
3. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בחום של 180 מעלות במשך כ־45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה נחלץ יבש.
4. מצננים. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר.
מאפינס שוקולד של ליאת

צילום: לירון אלמוג
(באדיבות רותם בכר, צימר "שביל הרותם")
החומרים (ל־8 יחידות):
• 100 גרם שוקולד מריר
• 100 גרם חמאה רכה
• 100 גרם סוכר
• 50 גרם קמח מרמולייט (אפשר גם קמח "תמי")
• 2 ביצים
• 1 חלמון
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד ומערבבים פנימה את החמאה עד שנמסה.
מוסיפים סוכר, קמח, ביצים וחלמון, מערבבים, יוצקים לתבניות מאפינס ואופים 35-30 דקות בחום של 180 מעלות.
עוגיות קשיו, שוקולד לבן ולימון

צילום: לירון אלמוג
החומרים (ל־20 עוגיות):
• 1 חלבון
• 2 כפות סוכר
• 1/3 כוס שוקולד צ'יפס לבן
• 1/4 1 כוסות קשיו גרוס
• 1 כף קליפת לימון מגוררת
• 2 כפות סירופ מייפל
• 1 כוס אגוזי לוז גרוסים
אופן ההכנה:
1. מקציפים חלבון, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף נוקשה ומבריק.
2. מקפלים בעדינות שוקולד לבן, קשיו, קליפת לימון ולבסוף את סירופ המייפל.
3. מפזרים את אגוזי הלוז בקערה קטנה ורחבת שוליים.
4. בעזרת שתי כפיות יוצקים תלולית מהתערובת לתוך האגוזים הגרוסים, עוטפים את התלולית באגוזים ומעצבים לעיגול תוך כדי הציפוי.
5. בעדינות מעבירים את העוגייה המצופה אגוזים לתבנית מרופדת בנייר אפייהץ
6. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ־8 דקות, עד שציפוי האגוזים מזהיב.
maya.darin.tlv@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו