"לא הייתי מתמודד בחיים": ארז קומרובסקי מסכם עונה במשחקי השף

השכן ממתת, השף ארז קומרובסקי, הגיע לבשל ארוחה חורפית מקומית ביקב דלתון החוגג 25 שנות פעילות • פופ אפ יין בשרונה

יקב דלתון הוותיק השוכן במבואות הר מירון חוגג 25 שנות פעילות. לרגל החגיגות המשמעותיות משיק היינן הראשי, הצעיר וכשרוני של היקב, גיא אשל, סדרה חדשה של יינות ארטיזנליים בשם ״אסופה״. חמישה בקבוקים שונים מושקים כחלק מ״אסופה״ ולכאחד מאפיינים שונים ומובהקים משלו.

מכיוון שאין דרך טובה לחגוג יין מלשדך לו אוכל שהותאם בקפידה למידותיו, הגיע ליקב השכן ממתת, השף ארז קומרובסקי, לבשל ארוחה חורפית מקומית, במהלכה הותאמה מנה לכל בקבוק. 

כשקומרובסקי נשאל על העונה הנהדרת של "משחקי השף" שתגיע לסיומה מחר (שלישי), הוא מודה כי לא היה מעז להתמודד וכי הייתה לו חוויה חיובית לאורך העונה, עם מתמודדים מוצלחים, גם אלה שלא היו בקבוצה שלו. "אתה רוצה שכולם יצליחו", הוא אומר.

באוהל חמים ונעים הקים קומרובסקי חמש עמדות בהשראת היקב והכרמים. קומרובסקי מוכר לכל כמי שמבשל באינטואיציה, הומור, שובבות וכישרון מתפרץ המעורר התפעמות, עשה במתחם כרצונו והביא את הכרמים עצמם אל היקב.

זמורות גפנים הוצבו כמיצב סביבתי ועל ענפיהן המשתרגים נתלו בייגלה ירושלמי טרי שנאפה במקום עטוף זרעי שומשום ובעל פריכות משגעת ומתיקות ממכרת.

לציד תפאורת הזמורות הוגשה מסבחה חמימה ונכתשת במקום במכתש ועלי גדול מימדים. יחד עם המסבחה, שלל מאפים מפתים שיצאו הרגע מתנור האפייה הגדול.

הייתה גם עמדה קלילה שסלקי חורף צהובים היו לכוכביה. הם תובלו בעדינות והוגשו פריכים ונפלאים, ואיתם פיסות בקר צרוב ששמר על לבו הנא, עלי נענע, מיץ לימון ושמן זית עדין.

טרטר דג רענן מעוטר פירות חורפיים ואקזוטיים, עלי תרד בר שאספו אל קרבם תותים אדומים מתובלים בוויניגרט חמצמץ ולבבות חסה מצופות אגוזים מעקצצים בפיקנטיות עדינה.

בצלים ממולאים כמעט מסורתיים אך בעלי טעמים עזים של מיני תבלין ועשבי חורף. אונטריב צלוי ממושכות, נימוח ועשיר ועימו פטריות אחרי הגשם.

והיו גם קינוחים מחממים לב ונפש כמו ספינג׳ שיצא זה עתה מן השמן החם והוגש מצופה יהלומי סוכר וגם כנאפה גלילית ועוגת שוקולד ילדותית וטעימה מאין כמותה. את מעשי ידיו של קומברובסקי להתפאר ליוותה בהוד והדר סדרת ״אסופה״ המדוברת.

היינות בפרויקט "אסופה":

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ

LEVANTINA 2018- יין אדום יבש המורכב מבלנד של פטיט סירה, גרנאש וקריניאן, הוא בעל אופי וטעמים מזרח-תיכוניים: מתובלן, חם ומלא. התווית שלו אוירה בידי הגר ברקת ומציגה נוף הררי.

MAJESTIC 2018- יין אדום יבש המביא עמו רוח ישראלית חדשה: מחד, יין שעשוי מענבי קריניאן עוצמתיים מכרם בן 40 שנים שגדל על אדמת חימר כבדה, ומצד שני – היין בחלקו עשוי התססה קרבונית שמקלילה את העסיס ומבליטה בו פירותיות וחומצתיות. התווית שלו אוירה בידי אלי מגזינר ומציגה ציור של קבוצת עננים וברקע שקיעה מרהיבה.

COAST TO COAST 2018- יין אדום יבש המורכב מבלנד של ענבי זינפנדל, שיראז ופטיט סירה, כהוקרה ליינות המסורתיים של צפון קליפורניה. כרם הזינפנדל מגודל תחת עקרונות הקיימות ובמהלך העונה לא מקבל מי השקיה בכלל. התווית שלו אוירה על-ידי תום מלניק ומציגה ציור של חוף ים.

WILD ONE 2018- יין לבן יבש המורכב 100% ענבי שנין בלאן מתירוש שהתסיס באופן ספונטני על שמרי בר ונותר שישה חודשים עם המשקעים. זהו יין מורכב בעל אופי פראי. התווית שלו אוירה על-ידי מישל מורין ומציגה צמחיה פראית וסבוכה.

TIC TOC SEMILLON 2018- יין לבן יבש המורכב מ-100% ענבי סמיון. היין מתיישן ביקב למס' שנים וכך יש לו ארומות וטעמים מפותחים של סמיון מתיישן. הוא חד, מינרלי ומעט מלוח, ונוצר מסקרנות לענב וליכולתו להשתבח ובמטרה להציע חווית שתייה עמוקה ומורכבת יותר של יין לבן. יושק רשמית בגרסתו הסופית בשנת 2021. התווית אוירה על-ידי נעה אלון ומציגה ציור של זרעי סביון הנישאים ברוח.

היינות נמכרים במרכז המבקרים של יקב "דלתון" בגליל העליון ומוצעים בתפריט המסעדות המובילות בישראל.

מחירים: יינות לבנים: 85 שקלים, יינות אדומים: 100 שקלים

היינות ימכרו בפופ-אפ מיוחד של חנות היין "יין בשוק" במתחם "שרונה מרקט" בתל-אביב עד ה-28/2. בפופ-אפ יוצע גם פלייט טעימה של היינות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...