חגיגה לעיניים: טארטלטים שוקולד

הקינוחים האישיים מעולים לאירוח ויגרמו לכם להפסיק להתמודד עם שאריות • מה טוב יותר מבצק ושוקולד? כנראה ש כלום

טארטלטים שוקולד

אני מודה - יש לי הפרעה. אחת לפחות: כשאני מארחת - לעולם לא אגיש לשולחן עוגה שאינה שלמה. לא חצי עוגה, לא 3/4, וגם לא בפרוסות.

במקום להכין כל פעם עוגה ולהתמודד עם שאריות, אני אוהבת להכין קינוחים אישיים. ככה לא נשארות חלקי עוגות. טיפה יותר עבודה, הרבה יותר שקט נפשי בשבילי.

אז אם גם לכם יש שריטה דומה - עשו כמוני. טראטלטים אישיים נהדרים של שוקולד שיפילו את האורחים. ואם אתם לא מופרעים כמוני - אפשר להכין גם כטארט אחד גדול.

טארטלטים שוקולד

כ-20 יחידות

זמן הכנה: שעתיים

רמת קושי: בינוני

המצרכים

לבצק:

200 גר קמח

קורט מלח

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

50 גרם אבקת סוכר

1 ביצה, טרופה

למלית:

200 גרם שווקלד מריר 60% לפחות

150 גרם שוקולד חלב

250 מ"ל שמנת מתוקה

רבע כפית מלח

כפית תמצית וניל

לקישוט:

אבני שוקולד

אופן ההכנה:

הבצק:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מעבדים קמח, מלח, חמאה ואבקת סוכר לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש. עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים דק על משטח מקומח, קורצים ממנו עיגולים ומרפדים תבניות טארטלטים .מכניסים להקפאה ל-15 דקות. 

מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את התחתיות מההקפאה, מניחים מעל כל קלתית בצק נייר אלומניום, מפזרים למעלה שעועית יבשה כמשקולת ואופים 15 דקות. מסירים את המשקולות ואת נייר האלומניום ואופים עוד 5 דקות, עד להזהבה קלה.

המלית:

קוצצים את שני השוקולדים, ומכניסים לקערה. מחממים בסיר קטן את השמנת עד לסף רתיחה ושופכים אותה לקערת השוקולדים. מנענעים קצת את הקערה כך שהשמנת תכסה את כל השוקולד ומניחים לדקה.

מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מלח ותמצית וניל ומערבבים. שופכים את תערובת השוקולד לתוך הקלתיות, מקשטים באבני שוקולד ומכניסים למקרר להתייצבות. מגישים קר. במקום טראטרטים קטנים אפשר להכין כטארט גדול בקוטר 20-22 ס"מ.

למתכונים נוספים של מיס פטל אפשר ללחוץ כאן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר