אתחיל מטעמי האישי בכל הנוגע לפנקייקים, אני מאוד אוהבת פנקייקים. במשפחתנו זהו מנהג קודש של שבת בבוקר, עוד בטרם אשתה כוס קפה אעמוד מעל הכיריים ואטגן חביתיות מתוקות לילדיי. אני מקפידה שהבלילה תהיה ממותקת בעדינות רבה, שכן, אני יודעת שעל כל עיגול תפוח וזהוב יערמו הילדים ממרחים מתוקים לרוב.
רושם ראשוני
הפנקייקים שמתקבלים מהתערובת של סוגת מתוקים מדיי, על אף שעל פניו למקרא הסימון התזונתי אין עודף סוכרים במוצר. יכול להיות שהשימוש בנוזל דל שומן, ללא ביצים וללא מרכיב שומני אחר מדגישים את טעמה המתוק של התערובת.
אך זוהי לא הבעיה העיקרית, כמות הנתרן הגבוהה המצויה בתערובת נראית כמו טעות, 818 מ״ג נתרן ל-100 גרם מוצר יבש. גם לאחר הוספת הנוזלים והכפלת כמות המוצר בשניים מתקבלת כמות נתרן הגבוהה פי ארבע מהמלצת משרד הבריאות.
כשעברתי על פני המתכון המצורף שמחתי לגלות כי ניתן להכין את הפנקייקים גם בגרסה נטולת לקטוז, בשורה נהדרת לאימהות לילדים רגישים. את התערובת ניתן לדלל במים או בחלב סויה, שקדים וכדומה, וכך להכין פנקייקים פרווה ואף טבעוניים. זה אכן דבר נפלא.
התערובת קלה ופשוטה להכנה ומתקבלת כמות מכובדת של פנקייקים. ילדיי היו, כמובן, הנסיינים העיקרים, הם העידו כי הפנקייקים מתוקים מעט מהרגיל וכי מרקמם מאוד עוגתי ודחוס.
הצעה לשדרוג
על מנת לרענן את הבלילה ולהיטיב עם המנה, הוספתי כוס גדושה אוכמניות קפואות. האוכמניות החמצמצות הפכו את הפנקייקים לקלילים יותר והשיפור היה משמעותי. הגשתי לשולחן את הפנקייקים המנוקדים בסגול כהה ולצדם גביע שמנת חמוצה שהייתה לתוספת מצוינת וחמצמצה.
לסיכום, בפעם הבאה שאשתמש בתערובת אוסיף שתי כוסות אוכמניות קפואות לכל כמות הבלילה. אשתמש בחלב שקדים שאינו סובל מעודף מתיקות, אגרד אל הבלילה קליפת לימון מבושמת ואגיש בליווי שמנת חמוצה ופירות טריים.
