מוס תות ושוקולד // צילום: מאיה דרין // מוס תות ושוקולד

מכל הלב: מתכוני תותים לוולנטיין

יום האהבה הלועזי בפתח ובכל הנוגע לקינוחים - חומר הגלם שעומד במרכז הוא התות שדה, ולגמרי בצדק • מאיה דרין עם שלושה מתכונים מלאי תשוקה

מעולם לא ציינתי או חגגתי את יום האוהבים הלועזי, הלוא הוא ולנטיינ'ס דיי. בימי כשפית וכמסעדנית עבדתי, שכן היה זה, תמיד, ערב עמוס וגדוש זוגות אוהבים שביקשו לעצמם תפריט רומנטי במיוחד. לימים הפכתי לאימא והארבעה עשר בפברואר הפך לעוד תאריך ביומן.

השנה, 2021, שטרם תהיתי על קנקנה, זימנה יחד עם יום האוהבים גם מעבר דירה מבורך. בעודי מסדרת את חפציי, ממסגרת תמונות משפחתיות, עורמת קערות וצלחות על מדפיי המטבח – גיליתי כי הצבע האדום שולט במידה רבה בביתי החדש.

כשלרגע עצרתי לחשוב על כך, נזכרתי כי העוגה האהובה על גיא היא "רד וולווט" המושחתת והמפוארת. איתמר, בזכות אחיו הבכור, החל אף הוא לחשוק בקטיפה האדומה ללא הרף. בן, צעיר בניי חובב תותים מושבע ועמית זולל ממרח לוטוס הארוז כולו במיתוג אדום ביותר.  את יום האהבה הלועזי השנה אני בוחרת לצבוע באדום ולהקדיש לארבעת בניי.

עוגת רד וולווט – קטיפה אדומה

עוגת רד ולווט // צילום: לירון אלמוג
עוגת רד ולווט // צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים לעוגת שכבות בקוטר 26 ס״מ:

3 כוסות קמח

1 כפית סודה לשתייה

3 כפות אבקת קקאו מנופה

½ כפית מלח

115 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

2 כוסות סוכר

1 כוס שמן צמחי (זרעי ענבים או קנולה)

4 ביצים מופרדות

1 כף תמצית וניל

1 כפית חומץ בן יין לבן

2 כפיות צבע ג׳ל מאכל אדום 

1 כוס ריוויון

לציפוי:

450 גרם גבינת שמנת עתירת שומן, בטמפרטורת החדר

175 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

700 גרם אבקת סוכר

1 כף תמצית וניל

קורט מלח

אופן ההכנה:

לעוגה: משמנים היטב שתי תבניות אפייה בקוטר 26.

מערבבים קמח, סודה לשתיה, אבקת קקאו ומלח בקערה גדולה

שומרים בצד ½ כוס סוכר.

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר (כוס וחצי) עד שנוצר קרם חלק.

מוסיפים שמן, חלמונים, וניל וחומץ ומערבלים במהירות גבוהה מאוד במשך 2 דקות.

מקפלים פנימה את תערובת היבשים ואת הריוויון ומערבבים רק עד שנוצרת בלילה אחידה.

מוסיפים צבע מאכל עד שמתקבל הגוון הרצוי.

בקערה נקייה ויבשה מקציפים את החלבונים, כשנוצר קצף לבן מוסיפים ½ כוס סוכר ומקציפים לקצף יציב ומבריק.

מקפלים לתערובת העוגה.

מחלקים את התערובת בין שתי התבניות ואופים בחום בינוני, 180 מעלךות, במשך כ-30 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה מתקבל עטוף פירורים לחים.

מצננים לחלוטין!

לפרוסטינג: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים גבינת שמנת וחמאהבצהירות בינונית גבוהה במשך כ-2 דקות.

מוסיפים את יתר החומרים ומערבלים על מהירות נמוכה במשך 30 שניות.

לאחר מכן מגבירים מהירות למהירות גבוהה ומערבלים במשך 3 דקות נוספות.

מעבירים את הפרוסטינג לצינון במקרר למשך כשעה כדי שיתייצב אף יותר ויהיה קל למלא ולצפות.

הרכבת העוגה:

מנסרים בעזרת סכין לחם את החלק העליון של כל עוגה כך שהעוגות תהיינה שטוחות לגמרי ללא ״גבעה״.

ממלאים בקרם בנדיבות, ויוצרים עוגת שכבות.

מצפים בצדדים ומזלפים על פני העוגה את יתרת הקרם.

שומרים בקירור למשל כ-30 עד 60 דקוצ לפני שפורסים.

עוגיות אצבע במילוי ריבת תות

עוגיות אצבע במילוי ריבת תות // צילום: לירון אלמוג
עוגיות אצבע במילוי ריבת תות // צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים לכ- 20 עוגיות:

כוס ורבע קמח

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)

1 חלמון

1-2 כפות מים קרים (אם יש צורך)

למילוי:

כ1/2 כוס ריבת תות

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה  שמים קמח, מלח, וניל, חמאה וסוכר ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת פירורית.שהבצק מתחיל להתגבש גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים מעט מים בהדרגה.

מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה ויוצרים עיגולים בגודל אגוז מלך..

מניחים את עיגולי הבצק על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים.

בעזרת הבוהן יוצרים שקע עמוק במרכז כל עיגול.

בעזרת כפית ממלאים את השקעים בריבה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות.

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

מוס שוקולד קליל עם תותים וקצפת

מוס תות ושוקולד // צילום: מאיה דרין
מוס תות ושוקולד // צילום: מאיה דרין

רשימת חומרים ל-5 מנות:

100 גרם שוקולד מריר

1 מיכל שמנת מתוקהֿ

להגשה:

½ מיכל שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל משובחת

תותים

אופן ההכנה:

ממיסים בעדינות את השוקולד המריר במיקרו או על אמבט מים.

מצננים למשך כמה דקות אך לא לחלוטין.

מקציפים מיכל שמנת מתוקה לקצפת יציבה.

מערבבים שתי כפות קצפת עם השוקולד המומס כך שהשוקולד יתמסר מעט ויהיה קל יותר לערבב אותו עם יתרת הקצפת.

מקפלים את יתרת הקצפת לתערובת השוקולד ומעבירים לקעריות הגשה.

מצננים למשך כשעה.

מקציפים קצפת, חותכים תותים ומגישים

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...