אזני המן מלאות ממתקים // צילום: מאיה דרין //

לא רק לילדים: אזני המן שאי אפשר להפסיק לאכול

לא פרג ולא שוקולד רגיל • הסוד לאזני המן מושלמות שכל המשפחה לא תצליח להפסיק לאכול הוא קינדר • מאיה דרין עם מתכון קליל לרגל החג הכי שמח שיש

ידוע לכל כי  פורים הוא חג שמלא בשמחה ובצבע. על אף שאזני ההמן האהובות עליי ביותר הן הממולאות בפרג, אני אוהבת לשמח את ילדיי באזני המן שהן תפארת המתוק, הססגוני והטעים.

מגישה: מאיה דרין// צילום: משה בן שמחון

כבר זמן מה שאני משתמשת בביצי השוקולד הקטנות מבית קינדר כמלית לאזני המן, הן שומרות את המרקם נהדר ויוצרות מלית שוקולדית נפלאה הן כבסיס והן כעיקר, וכשהן הבסיס, ועליהן שכבת ממרח שוקולד מפנק, אפשר להמשיך לקשט את אזני ההמן בעדשי שוקולד, פצפוצים ושאר ממתקים שיהפכו את אזני ההמן הללו ללהיט של משלוח המנות.

אזני המן מלאות ממתקים // צילום: מאיה דרין
אזני המן מלאות ממתקים // צילום: מאיה דרין

אזני המן במילוי ממתקים

חומרים לכ-40 אזני המן:

2 כוסות גדושות (300 גרם) קמח

1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

1 חלמון

מעט מים קרים לפי הצורך

מלית ממתקים:

20 יחידות ממתק שוקובונס של קינדר

4 כפות גדושות ממרח שוקולד אגוזים (דוגמת נוטלה)

100 גרם שוקולד צ'יפס

1/3 כוס עדשי שוקולד צבעוניות

1. בקערת המיקסר מערבבים קמח, אבקת סוכר, חמאה ומלח לתערובת במרקם פירורי. מוסיפים את החלמון ומעבדים בקצרה רק עד להתגבשות בצק פריך. אם יש צורך, מוסיפים מים קרים.

2. מחלקים את הבצק לשניים. משטחים, עוטפים ביריעת ניילון ושומרים בקירור למשך כ-20 דקות.

3. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק ליריעה בעובי ½ ס"מ, ממנה קורצים עיגולים בקוטר 8 ס".

5. מניחים כדור שוקובונס אחד במרכז כל עיגול, עליו מורחים ממרח שוקולד, על ממרח השוקולד מדביקים עדשי שוקולד ופצפוצי שוקולד.

6. מקפלים את שוליי הבצק על פני המילוי למשולש.

7. מהדקים היטב את שפתי הבצק זו לזו . מקפידים לוודא שהמלית מציצה במרכז המשולש.

8. מסדרים מרווח בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה ואופים במשך 12-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, או עד שהבצק מזהיב.

9. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...