מצרכים (ל־10 מאפינס בקוטר 5 ס"מ):
- 3/4 1 כוסות קמח מנופה (240 גרם)
- 1/2 כוס סוכר חום (120 גרם)
- כפית מלח (5 גרם)
- שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1/4 כוס מיץ תפוזים (60 גרם)
- 1/3 כוס מים (80 גרם)
- 2 ביצים מידה L
- 1/2 כוס שמן (100 גרם)
- כוס בננות בשלות מרוסקות
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית הל
- 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1/2 כוס צימוקים (80 גרם)
- 1/4 כוס ברנדי (50 גרם)
- פרוסות בננה בעובי 1/2 ס"מ לקישוט
אופן הכנה:
- משרים את הצימוקים בברנדי, ומחממים את התנור ל־175 מעלות.
- מערבבים בקערה את הסוכר החום כדי לאוורר אותו ולפורר גושים. אליו מוסיפים את כל החומרים היבשים: הקמח המנופה, אבקת האפייה, המלח, הקינמון הטחון, ההל והג'ינג'ר הטחון.
- מערבבים בקערה נוספת את כל החומרים הנוזליים: מיץ התפוזים, המים, השמן, הביצים והבננות.
- מאחדים בין החומרים היבשים לנוזליים, מוסיפים את הצימוקים והברנדי ומערבבים עד שהבלילה אחידה. מוזגים לתבניות שקעים למאפינס, או לתבניות שקעים בצורת חצי עיגול, מפזרים פרוסות בננות ומעט סוכר ואופים 25-20 דקות או עד שהקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים ממרכז המאפין.
