טטאקי בקר של יונתן שחר, מסעדת פאפי באילת | צילום: רפאל ביטון

אילת סטייל: לא תאמינו כמה קל להכין טטאקי בקר כמו במסעדות

יונתן שחר, בעלי מסעדת הבשר "פאפי" מעיר הנופש הדרומית מציג את הדרך שלו להכין את המנה המושלמת לראשונות של שולחן החג - גם יפה וגם טעימה • בתאבון!

מרכיבים:
כ150 גרם של נתח בקר, לא שומני מדי, עדיף סינטה או פיקנייה
עלי מיקרו לפי הטעם
בלסמי איכותי
קונפי שום
פלפל צ'ילי
שמן זית
לימון סחוט
זרעי עגבניות שרי

הוראות הכנה:
1. צולים את הנתח הבשר בעודו שלם {לא לפרוס עדיין} בתנור או לחילופין על גריל לא חם מדי, לזמן של כ-10 שניות מכל צד.
מה שבעצם אנחנו רוצים לעשות זה לקבל נתח שעשוי מבחוץ וחי מבפנים, במידת האפשר כדאי לתת לנתח לשבת במעשנה כשעה בחום נמוך סביב 90 מעלות.
2. מוציאים את הבשר ומתבלים אותו בשמן זית, מלח פלפל
3. נותנים לבשר "לנוח" ולאחר שהגיע לטמפרטורת החדר עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר
4. לאחר כשעה ניתן לפרוס את הנתח לפרוסות דקות בעזרת סכין מטבח חדה מאוד

הגשה:
5. מניחים פרוסות דקות של הנתח על הצלחת ומעליו שמן זית, בלסמי, מלח גס ופלפל שחור גרוס
6. מוסיפים צילי פרוס, עלי מיקרו, לימון סחוט ואת זרעי העגבניות ומגישים לצד לחם וקונפי שום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...