עוגיית התה שלי

קריספיות, חמאתיות או שוקולדיות? עונת התה הגיעה ואיתה החשק למתוקים המנחמים • מתכונים לעוגיות שישדרגו לכם את הפסקת התה (או הקפה)

צילומים וסטיילינג: לירון אלמוג

רוח קרירה מנשבת בשעות אחר הצהריים המוקדמים, האור מתרכך ומזהיב והשמש נעלמת מוקדם. ימים שבין סתיו לחורף הם ימים שיש בהם קסם. הצבעים מתחדדים והאוויר רענן. בשעת התפר המהירה הזאת שבין אור לחשכה מוחלטת, בין הערביים ובין שני חלקי היום, אני מקדישה לעצמי כמה דקות של שקט. להרהר, לחדש אנרגיות, לתכנן את ארוחת הערב הקרבה - ושוב שקט. בלי לחשוב ובלי להרהר. ואם שקט, אז שיהא זה זמן שלווה המלווה בתה חם ועוגיות מתוקות.

עוגיות פריכות, עוגיות רכות, דביקות, קריספיות, שוקולדיות, חמאתיות - העיקר עוגיות. טעים כל כך לטבול בנוזל החם והארומטי. עוגיות פאדג' שוקולד הן הכוכבות הבלתי מעורערות של קופסת העוגיות הביתית שלי, אך לאחרונה נוספו אליהן עוגיות ריבת חלב רכות ונפלאות, והגילוי הגדול של העונה הוא ללא ספק השילוב המופתי שבין בצק פריך לבצק שטרויזל.

עוגיות פאדג' שוקולד ודבש

החומרים (לכ־14 מנות):

√ 350 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

√ 2 כפות גדושות חמאה רכה

√ 2 ביצים

√ קורט מלח

√ 1/4 כוס סוכר חום דחוס

√ 3 כפות דבש

√ 1 כפית אבקת וניל או מחית וניל או  תמצית וניל משובחת

√ 2 כפות קורנפלור

√ 2 כפות אבקת קקאו איכותית מנופה

√ 1/2 כוס שקדים טחונים

1/4 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1. ממיסים 200 גרם שוקולד וחמאה לקרם חלק לגמרי

2. מקציפים ביצים, מלח, סוכר חום ודבש לקצף בהיר ותפוח, מוסיפים וניל.

3. מערבבים קורנפלור, קקאו, שקדים ואבקת אפייה.

4. מקפלים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים, מקפלים את היבשים אל השוקולד, מוסיפים את יתרת השוקולד הקצוץ (150 גרם).

5. מסדרים על תבנית אפייה תלוליות אחידות במרווח מה זו מזו.

6. אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ־8 דקות עד שפני העוגיות הופכות סדוקות ומבריקות.

7. משחררים את העוגיות מן התבנית רק לאחר שהצטננו.

עוגיות פאדג' שוקולד ודבש // צילום: לירון אלמוג
עוגיות פאדג' שוקולד ודבש // צילום: לירון אלמוג

עוגיות ריבת חלב

החומרים (לכ־30 מנות):

לעוגיות :

√ 1 ו־1/3 כוסות קמח

√ 1/2 כפית סודה לשתייה

√ קורט מלח

√ 125 גר' חמאה רכה בטמפ' החדר

√ 6 כפות (200 גר') ריבת חלב

√ 6 כפות סוכר חום

√ 1/4 כוס סוכר לבן

√ 1 ביצה 

√ קוקוס לזרייה

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב את החמאה. מוסיפים את ריבת החלב ומערבבים יחדיו. מוסיפים את שני סוגי הסוכר וממשיכים לערבל עד שמתקבלת עיסה אחידה.

2. מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.

   מוסיפים את הקמח, סודה לשתייה וקורט מלח, ומערבלים רק עד שהקמח נטמע בבצק.

3. בידיים נקיות ורטובות מעט יוצרים עיגולים מהבצק ומניחים אותם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, במרחק זה מזה. כך, לעוגיות יהיה מקום להתרחב בזמן האפייה.

4. משטחים מעט את העוגיות בעזרת האצבעות ומפזרים קוקוס מעל.

5. אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ־10 דקות. העוגיות נשארות רכות ומתקשות מעט כאשר הן מצטננות.

עוגיות ריבת חלב // צילום: לירון אלמוג
עוגיות ריבת חלב // צילום: לירון אלמוג

עוגיות בצק פריך עם שטרויזל

החומרים:

לבצק פריך:

√ 2 כוסות קמח 

√ 175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

√ 120 גרם אבקת סוכר

√ 1/3 מקל וניל

√ 1 חלמון

√ 2 כפות מים קרים 

לשטרויזל:

√ 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

√ 1/2 כוס סוכר

√ 3/4 כוס מדידה של קמח

√ 1/2 כף אבקת אפייה

√ 2/3 כוס מדידה תערובת של שקדים ואגוזים טחונים לפי הטעם (שקדים, אגוזי מלך, פקאן)

אופן ההכנה:

לבצק הפריך: מערבבים את החומרים היבשים עם החמאה עד שמתקבלים פירורים.

מוסיפים את החלמון והמים, מערבבים מעט עד שמתקבל בצק, עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.

בינתיים מכינים שטרויזל: במעבד מזון מעבדים בפולסים את כל חומרי הבצק לקבלת פירורי בצק אחידים.

מרדדים את הבצק הפריך לעובי ½ ס"מ וקורצים לצורה הרצויה, מסדרים בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.

מפזרים על פני כל עוגייה כמות נדיבה של שטרויזל.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ־8 דקות (תלוי בגודל העוגייה) עד להזהבה.

עוגיות בצק פריך // צילום: לירון אלמוג
עוגיות בצק פריך // צילום: לירון אלמוג

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר