אני חובבת גדולה של ציוד וגאדג'טים למטבח. מה זה חובבת גדולה? להגיד "מכורה" יהיה מדויק יותר. בקיצור, נעים מאוד, שמי שרית עטר ואני נרקומנית של כלים, ציוד וגאדג'טים של מטבח. ומתחביביי הנוספים: להוציא מכשיר/כלי מטבח כלשהו מהקשרו.
כשראיתי את התבנית הזו, העשויה סיליקון ומיועדת במקור להכנת ארטיקים בצורת לבבות, מיד ראיתי בדמיוני איך אני מכינה בה דווקא ארנצ'יני, אותן לביבות אורז איטלקיות ממולאות בגבינה ומצופות בציפוי פריך נהדר ומוגשות עם רוטב עגבניות. כאלו לביבות שנוגסים בהן ומבינים שגן עדן זה כאן, ולא בשום מקום אחר.
פירוש השם ארנצ'יני באיטלקית הוא "תפוזונים","תפוזים קטנים" אם תרצו לחדד, והשם הזה ניתן למנה הזאת כי במקור מכינים את הארנצ'יני ככדורים קטנים, שיחד עם הציפוי הזהוב נראים כמו תפוזים קטנים. אז גם אם אין לכם את תבנית הלבבות, תוכלו כמובן להכין את המנה בצורת הכדור המקורית.
חומרי הגלם:
- 2 כוסות אורז עגול (ולא מסוג אחר!)
- 4 כפות שמן זית
- כפית מלח
- קורט פלפל לבן טחון
- 4 כוסות מים לבישול האורז
- 2 ביצים
- 3 כפות קמח רגיל
למילוי:
- 1 כוס גבינת פטה מגוררת
- 1 כוס גבינה קשה/צהובה מגוררת
ציפוי:
- 1 כוס קמח
- 2 ביצים טרופות
- 2 כוסות פירורי לחם מהסוג הזהוב
- מחבת קטנה עם שמן מעט עמוק לטיגון
לרוטב:
- כל רוטב עגבניות במרקם חלק שמתאים לפסטה
אופן ההכנה:
1.משרים את האורז העגול במי ברז למשך שעה, ומסננים.
- מחממים מעט מהשמן בסיר, מוסיפים את האורז, המלח, הפלפל הלבן ואת המים, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים את האורז עד שהוא מוכן. כאשר הוא מוכן, מצננים אותו לטמפרטורת החדר. את השלב הזה אפשר להכין מראש גם יום קודם, ולשמור את האורז מכוסה במקרר.
- כשהאורז כבר לא חם, מוסיפים את הביצים ואת הקמח, ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, מערבבים טוב את הגבינות. מכינים שלוש קעריות קטנות: אחת עם קמח, השנייה עם שתי ביצים טרופות והשלישית עם פירורי לחם.
- בעזרת כפות ידיים רטובות, לוקחים מתערובת האורז כמות של כדור קטן, משטחים על כף היד, מכניסים כפית שטוחה מהמילוי וסוגרים מכל הצדדים, כך שהגבינה תהיה בפנים ויראו רק אורז מבחוץ. אם יש לכם תבנית לב לארטיקים, מכניסים ומהדקים לתוך התבנית כדי לקבל צורת לב (מומלצות התבניות האיכותיות שניתן להשיג ברשת "קוק אנד בייק"). אם אין – פשוט מגלגלים בין כפות הידיים לצורת כדור (אפשר גם לצורת קציצה שטוחה, העיקר שהמילוי יהיה בתוך האורז).
- מגלגלים בקמח ואז בביצה הטרופה, ולבסוף בפירורי לחם. בהמשך, מטגנים במחבת עם שמן משני הצדדים עד הזהבה, מוציאים ומניחים על רשת או נייר סופג.
- מגישים לצד רוטב עגבניות.
שרית עטר היא מנחת סדנאות בישול ביתי וצבעוני, בעלת בלוג המתכונים המצליח "מתקתקת".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו