ברגע שמתקרר ונהיה גשום, ישר מתחשק להכין מרק טוב, ככה זה, תופעה ידועה. אני סאקרית של מרקים, כנראה כי ככה זה כשההורים מזרח אירופאים שמכינים ואוכלים מרקים כל השנה. גם באוגוסט. אבל עכשיו משמזג האוויר הצטנן, וכולנו חוזרים להיות מכונסים בבית (ובמטבח) אחד המרקים האהובים והמספקים הוא מרק בצל צרפתי קלאסי! והרי לכם המתכון שלי למרק נפלא לחורף קר.
• למבצעים שווים במסעדות לחצו כאן
מרכיבים
8-7 בצלים גדולים
4-3 גבעולי טימין טרי
כף קמח לבן
כוס יין לבן יבש
כ-5 גרגרי פלפל אנגלי
עלה דפנה
2 ליטר ציר ירקות/ מים רותחים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שלוק רוטב סויה
להגשה: קרוטונים וגבינת גרוייר מגורדת
הוראות הכנה
1. פורסים לרצועות דקות את הבצלים ומאדים בסיר גדול על אש קטנה עם מעט שמן ומלח גס. צריך פה סבלנות זה יכול לקחת כמעט שעה עד שהבצל ״צונח״, מתרכך ולבסוף מתקרמל.
זה יראה לכם כמות מטורפת של בצל בהתחלה שלא תוכלו להשתלט עליה אבל תסמכו עליי זה מסתדר בסוף. תדאגו להשגיח על הסיר, לבשל על אש נמוכה ולערבב תדירות.
2. מוסיפים קוביות חמאה, ועלים מ3-4 גבעולי טימין טרי וממשיכים לקרמל את הבצל על אש נמוכה.
ברגע שהבצל מתקרמל יפה ומקבל צבע עמוק אך לא שרוף (יכול לקחת כמעט שעה), מוסיפים כף קמח ומטמיעים אותה.
3. מוסיפים כוס יין לבן יבש לבצל ומערבבים. הבצל ממש יראה כמעט כמו ריבה בשלב הזה הודות לקמח שמסמיך את הכל.
4. לאחר מכן מוסיפים את הנוזלים שלנו לסיר.
5. מוסיפים מלח, פלפל ושלוק רוטב סויה (מומלץ ומוסיף טעם אוממי, אף אחד לא יבחין בסויה כי מוסיפים ממש מעט), מוסיפים את עלה הדפנה והפלפל אנגלי, מכסים ומבשלים על אש קטנה לפחות עוד שעה. טועמים ומתקנים תיבול.
6. מגישים עם קרוטונים בייתים או לחם טוב ומגרדים מעל גבינת גרוייר שוויצרית (כל גבינה קשה יכולה להתאים).
הכותבת היא בעלת בלוג המתכונים "מחשבות שהיולי"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו