צ'יפס מאצת נורי | צילום: אילה וייס-טרמבליי

חטיף בריא בבית: צ'יפס מאצת נורי

חובבי החטיף השמנוני והממכר - זה בשבילכם: צ'יפס ביתי מהמצרך הכי בריא שיש

המתכון הנוכחי מתאים כמו כפפה ליד למי שאוהב לזחול לתוך שקית צ'יפס שמנוני, מלוח ומעובד מול הטלוויזיה, לאחר יום שהתחיל בפקק, המשיך עם בוס תובעני ונגמר בואכה תשע בערב עם הילדים במיטה וכשאתם קרובים למוות מוחי.

בואו נגלה לכם סוד. אפשר להכין לבד, בדקות ספורות, חטיף קראנצ'י, מלוח וממכר שבאופן מפליא גם טוב בשבילכם. לא נלאה אתכם ביתרונותיה הבריאותיים של אצת הנורי, אבל בואו נגיד את זה כך: היא שמה בכיס הקטן את התפוז כמקור לוויטמין C, את הבשר כמקור לברזל ואת החלב כמקור לסידן.
 
צריכים עוד סיבה? היא גם דלת פחמימות, דלת שומן, טבעונית וללא גלוטן. מספיק טוב כחטיף באמצע הלילה?
 

את המתכון הזה אפשר להכין בתנור או על המחבת. גרסת המחבת חביבה עלינו יותר כי היא דורשת כ-10 שניות לכל צד ותוך פחות מ-5 דקות גם לכם תהיה קערית של חטיף פריך ומלוח.

חומרי הגלם

  • חבילת יריעות אצת נורי (ניתן להשיג בבתי הטבע, בחנויות המתמחות ובמחלקת המזרח הרחוק בסופר)
  • תרסיס שמן או שמן שומשום ומברשת מטבח
  • מלח גס
  • שומשום
  • אבקת שום/צ'ילי חריף למי שאוהב

אופן ההכנה:

  1. חתכו את הנורי לגודל שייכנס למחבת שלכם. רססו או מרחו בשמן שומשום צד אחד של האצה ופזרו תבלינים כראות עיניכם.
  2. צלו במשך כ-15-10 שניות לכל צד במחבת חמה והניחו בצד. אם בחרתם לעבוד עם תנור, הניחו את האצות בתבנית והכניסו לתנור שחומם מראש לחום בינוני לכ-10 דקות, או עד שהאצה מתייבשת ונהיית פריכה. לאחר יריעה אחת תבינו את העיקרון.
  3. לאחר שהכנתם מספיק דפים לצריכה אישית, זוגית או קבוצתית, גזרו את היריעות לצ'יפסים נאים, ערמו בקערה - ובתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו