סלט קוסקוס | צילום: מיכל לוי אלחלל

לא רק מרק: סלט קוסקוס עם ירקות צבעוניים בניחוח תפוז

רוצים לשדרג את הקוסקוס המוכר, וגם להכניס לתוכו ירקות מזינים בצורה כזו שילדים יתאהבו במנה באופן מיידי? • צפו בסרטון וגלו עד כמה קל להכין את הסלט הזה

בשיתוף מיכל לוי אלחלל

"הסלט הזה עזר לי ללמד את בנותיי, כשהן עוד היו קטנות, לאכול ירקות", מספרת הבשלנית והבלוגרית מיכל לוי אלחלל, חברת נבחרת דף האינסטגרם "ISRAELI KITCHEN". וסלט הקוסקוס הזה הוא אכן כזה שילדים טורפים – הוא סופר צבעוני ומתובל במיץ תפוזים, שנותן לסלט חמיצות קלה ומתיקות נפלאה. צפו:

סלט קוסקוס %2F%2F צילום%3A מיכל לוי אלחלל

חומרי הגלם (לשישה סועדים):

  • 1 שקית קוסקוס מהיר וקל להכנה (אפשר ומומלץ קוסקוס עבה של "קוסקוס מזון")
  • 1 כף שמן קנולה
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • 10 עגבניות שרי חתוכות לפרוסות
  • 2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות או 4 פלפלים מיני
  • 1 גזר קלוף חתוך לקוביות או מקלות דקים
  • 2 כפות נענע טרייה קצוצה דק
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים קטנים
  • 1/4 כוס מקלות שקדים (אם רוצים)
  • 6 כפות שמן זית
  • מיץ מתפוז אחד גדול או 2 קטנים
  • מלח

סלט קוסקוס, צילום: מיכל לוי אלחלל
אופן ההכנה :

  1. מעבירים את הקוסקוס לקערה עם שמן קנולה ומעט מלח, מכסים כמעט לגמרי במים רותחים. מניחים ל-5 דקות. מערבבים ומצננים במקרר בכלי מכוסה, לפחות 10 דקות .
  2.  מערבבים קוסקוס עם ירקות, נענע, צימוקים, שמן זית, לימון וחומץ בלסמי. מתבלים במלח.
  3. מפזרים מעל שקדים. מעבירים לקערת הגשה ומגישים טרי באותו היום.

מיכל לוי אלחלל היא שפית וקונדיטורית בהשכלתה, בלוגרית אוכל וקולינריה. היא למדה בישול בארה"ב ובצרפת והייתה בעלים של קייטרינג גדול כ-20 שנה. הבלוג שלה "מיכי" הוא הקול האישי שלה והחוויה שלה במטבח, הכנסו אליו כאן.

לדף המתכונים של ישראלי קיטשן באינסטגרם - הכנסו לכאן.

בשיתוף מיכל לוי אלחלל