מצרכים:
לחומוס:
- 500 גרם (2 כוסות) גרגירי חומוס יבש
- 1,800 מ"ל (7.5 כוסות) מים (להשריה)
- 7 גרם (חצי כף) אבקת סודה לשתייה
- 4,000 מ"ל (16.5 כוסות) מים (לבישול)
- 10 גרם (שקית) אבקת אפייה
- 70 גרם (חצי כוס) טחינה גולמית
- מיץ מלימון שלם
- 3 שיני שום קצוצות
- 10 גרם (כפית וחצי) מלח
- מעט תימין מיובש וצ'ילי גרוס
- 70 גרם (רבע כוס) מי בישול של החומוס (רק אם יש צורך)
לתבשיל הבשר:
- 20 גרם (כף וחצי) שמן זית
- כף פפריקה מתוקה
- כף כורכום
- חצי כף פלפל שחור טחון
- חצי כף בהרט
- קורט תימין מיובש
- קורט כמון
- 500 גרם (קופסה) בשר טחון
- סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
- כפית מלח
להגשה:
- קורט פפריקה מתוקה
- שמן זית
- צנוברים קלויים
- פטרוזיליה
- כמון
- גרגירי חומוס מבושלים
אופן ההכנה:
לחומוס:
- ערב לפני בישול החומוס, משרים את הגרגירים בקערה גדולה עם המים ועם אבקת הסודה לשתייה.
- לאחר ההשריה (14 שעות לפחות), מסננים את החומוס ושוטפים את הגרגרים תחת זרם מים למשך כשתי דקות.
- מעבירים את הגרגירים לסיר גדול. מוסיפים את המים ואת אבקת האפייה ומערבבים.
- מביאים לרתיחה על אש גבוהה (בזמן הזה יצופו קליפות וקצף בשפת הסיר, יש להוציא אותן בעזרת מסננת קטנה).
- לאחר שמי הבישול רתחו, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך כשעה, עד שגרגירי החומוס מתרככים.
- מכבים את האש ומניחים לצינון בסיר.
- ברגע שהחומוס פושר, מסננים את הגרגירים כך שמי הבישול נשפכים אל קערה. אם רוצים, שומרים מעט מגרגירי החומס, אותם לא נטחן והם ישמשו אותנו להגשה.
- מעבירים את גרגירי החומוס למעבד המזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ומשחתי.
- מוסיפים את שאר רכיבי החומוס (מלבד מי החומוס) וטוחנים.
- טועמים, מתקנים תיבול בהתאם לצורך – ואם צריך מוסיפים בהדרגה את מי הבישול, מעט בכל פעם, וטוחנים עד לקבלת המרקם הרצוי.
- אם לא אוכלים את המנה מיד – מעבירים לקופסה גדולה, שמים ניילון נצמד מעליה פני על מנת שלא ייווצר קרום ומכניסים למקרר.
- מעבירים את 70 גרם (רבע כוס) מי הבישול ששמרנו לקופסה אטומה, ומניחים אותה במקרר למקרה ונצטרך לשלב אותם בשלב ההגשה.
לתבשיל הבשר והפטריות:
- מחממים שמן זית במחבת גדולה ורחבה.
- מוסיפים את התבלינים ופותחים אותם בשמן.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו תוך ערבוב עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים אותן עד שהן מגירות נוזלים שמתאדים ומצטמצמות. מוסיפים מלח, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לצורך.
- מניחים בצד לצינון קל.
להגשה:
- בודקים את המרקם של החומוס. אם הוא קשה מדי – יש להוסיף כמה כפות ממי הבישול של החומוס, וטורפים עד לקבלת מרקם אחיד.
- מעבירים לצלחת הגשה רחבה ועמוקה.
- מניחים 4 כפות גדושות מהתבשיל, ומניחים מעליו חופן גרגירי חומוס מבושלים. מתבלים בפפריקה ובכמון, מזלפים מעט שמן זית ומעטרים בצנוברים ובפטרוזיליה. מגישים.
יעל דאבי היא בלוגרית אוכל, חברת נבחרת "ישראלי קיטשן".
למתכונים נוספים ב"ישראלי קיטשן" היכנסו לכאן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו