"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מתוק, חריף וקראנצ'י: הגזר של ראש השנה מעולם לא נראה טוב יותר

הגזר המסורתי של ראש השנה מקבל כאן גרסה קצת אחרת • צולים אותו עד להשחמה וקרמול, מצפים בדבש חריף ולימון ומסיימים עם רימון, פיסטוקים ופטרוזיליה לרעננות וקראנץ'• תוספת פשוטה וצבעונית שמתאימה בדיוק לארוחת החג

0השמעה
הגזרים הצלויים לראש השנה , שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים
כך נראה אחד מסימני החג בגרסת 2026 | צילום: שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

הגזר, אחד מסימני ראש השנה, מקבל כאן טוויסט מודרני ומפתיע: הוא נצלה בתנור עד שהוא רך, שחום ומקורמל, ואז מצופה בדבש חריף ומעט לימון. מעליו מגיע ריליש רענן של רימונים, פיסטוקים ופטרוזיליה, שמוסיף צבע, חמיצות ומרקם פריך.

המצרכים:

לגזרים:

  • 1 ק"ג גזרים טריים, קטנים או צבעוניים
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כפית מלח גס או כשר
  • ½ כפית פלפל אלפו או שבבי צ'ילי
  • 2 כפות דבש
  • מעט רוטב חריף או צ'ילי, לפי הטעם
  • 1 כף מיץ לימון טרי

לרוטב:

  • ½ כוס גרגרי רימון
  • ⅓ כוס פיסטוקים קלויים, קצוצים גס
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1-2 כפיות שמן זית
  • מעט מיץ לימון
  • קורט מלח

View this post on Instagram

A post shared by Erin || Recipe Developer 📸 (@erin.eats.mtl)

אופן ההכנה:

1. צולים את הגזרים:
מחממים תנור ל-220 מעלות. מניחים את הגזרים בתבנית, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל אלפו ומערבבים היטב. צולים כ-25-35 דקות, עד שהם רכים ושחומים, והופכים פעם אחת במהלך הצלייה.

2. מכינים את הציפוי:
מערבבים את הדבש עם מעט רוטב חריף ומיץ לימון. כשהגזרים יוצאים מהתנור, יוצקים עליהם את התערובת ומערבבים בעדינות כך שיצופו היטב.

3. מכינים את הרוטב:
מערבבים בקערה את גרגרי הרימון, הפיסטוקים והפטרוזיליה. מוסיפים שמן זית, מעט לימון וקורט מלח.

4. מגישים:
מעבירים את הגזרים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את ריליש הרימונים והפיסטוקים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

טיפ קטן:

כדי לקבל גזרים שחומים ומקורמלים, חשוב לא לצופף אותם בתבנית. את הדבש כדאי להוסיף רק לאחר הצלייה, כדי שלא יישרף. את הרוטב מומלץ להוסיף ממש לפני ההגשה, כך שהפיסטוקים יישארו פריכים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר