לאחרונה חגגתי לתאומים הקטנים והמתוקים שלי יום הולדת שמונה. מדובר בשני ילדים קולינריים למדי עם חשקים ומאווים ספציפיים מאוד. אחד אוהב עוגות גבינה ואילו השני מעדיף שוקולד.
לכאורה, עניין של מה בכך, שתי עוגות. זו משימה סבירה לגמרי עבור אמא שהיא שפית מנוסה ומקצועית.
אך מה אם אספר לכם שחגגנו חגיגה אחת משפחתית כמה ימים לפני התאריך, חגגנו את יום ההולדת רק אנחנו בבית בתאריך עצמו וחגגנו לשתי הכיתות במסיבה גדולה כשבוע לאחר מכן? ובכן, שש עוגות יום הולדת ברצף!
כשחיפשתי להקל על עצמי מבלי לגרוע מעוגות יום ההולדת הנכספות נזכרתי במתכון ישן שלי, עוגת שוקולד על טהרת השוקולדים הקנויים: מעדן שוקולד במקום שוקולד מומס, ממרח שוקולד במקום גנאש, קליק שוקולד כקישוט.
ובכן, הצלחה מסחררת. הילד חובב הז׳אנר קיבל 3 עוגות שוקולד עשירות, מפנקות וטעימות להפליא ולאימא?! הרבה פחות כלים לשטוף, מבטיחה!
עוגת מעדן שוקולד
רשימת חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר דמררה
1/4 כוס סוכר חום דחוס
4 כפות דבש
4 ביצים
4 כפות קקאו
2 ו-1/2 כוסות קמח תופח
4 גביעי מעדן שוקולד המכיל שוקולד (דוגמת יולו, ספלנדיד)
לציפוי:
גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
1/3 כוס שמנת מתוקה
או
ממרח שוקולד שאוהבים, כמו נוטלה
ממתקי קליק או כל ממתק קטן ושוקולדי שאוהבים
אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר בעזרת וו "גיטרה" מערבלים חמאה ושני סוגי סוכר עד שמתקבלת תערובת רכה ואחידה.
2. מוסיפים דבש וביצים בהדרגה תוך כדי ערבול.
3. מערבבים קקאו וקמח תופח
4. מוסיפים לקערת המיקסר גביע מעדן אחד וחצי מכמות הקמח והקקאו, מערבלים מעט.
5. מוסיפים את שארית המעדן והקמח ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
6. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת, אופים ב 180 מעלות כ-25 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.
7. כשהעוגה קרה לגמרי, מורחים בממרח נוטלה בנדיבות או מביאים שמנת לסף רתיחה, מוסיפים את שברי השוקולד ומשהים דקותיים מבלי לגעת. מערבבים היטב עד שנוצר קרם חלק ומבריק
8. יוצקים על פני העוגות, מצננים מעט אך לא לגמרי ומפזרים מעל קליקים לקישוט.