"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לא רק לימונדה: 4 דברים מחרפנים להכין מלימונים
רועי דהאן צולל לעומק הלימון - וחוזר עם ארבע טכניקות מיוחדות שיעשו כבוד אמיתי לפרי החמצמץ והאהוב • צפו בסרטון ותקבלו תיאבון

Loading...

לא רק לימונדה: 4 דברים מחרפנים להכין מלימונים

רועי דהאן צולל לעומק הלימון - וחוזר עם ארבע טכניקות מיוחדות שיעשו כבוד אמיתי לפרי החמצמץ והאהוב • צפו בסרטון ותקבלו תיאבון

רועי דהאן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

העצים עמוסים עכשיו בלימונים, וכולם מחפשים רעיונות חדשים ומעניינים מה לעשות איתם - מעבר ללימון כבוש וריבת לימון שכולנו כבר מכירים. אז החלטתי לצלול קצת יותר לעומק, ולחזור עם ארבע טכניקות מיוחדות שיעשו כבוד אמיתי לפרי החמצמץ והאהוב.

רועי דהאן

טכניקה ראשונה: ממרח לימונים שרופים

ממרח עמוק, מריר-מתוק ועשיר בטעמים, שמתאים כמעט לכל דבר.

אופן ההכנה:

  1. חותכים 6 לימונים עם הקליפה לשישיות, מוציאים את הגרעינים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  2. מזלפים שמן זית מעל הלימונים ואופים בתנור שחומם ל־250 מעלות כשעה, או עד שהלימונים שחומים מאוד.
  3. מוציאים מהתנור וטוחנים את הלימונים יחד עם חצי כוס שמן זית, 2 כפות דבש, מלח לפי הטעם ומעט זרעי כוסברה.
  4. שומרים במקרר ומגישים לצד ביצים, בסנדוויצ’ים, עם סלטים או אפילו מעל יוגורט.
פסטו לימון איטלקי, צילום: באמצעות Chat GPT

טכניקה שנייה: פסטו לימון איטלקי

גרסה רעננה ובהירה לפסטו הקלאסי - מושלמת לפסטה, דגים וירקות קלויים.

אופן ההכנה:

  1. מניחים במכתש ועלי שתי שיני שום וקורט מלח, וטוחנים למחית חלקה
    (אפשר להכין גם במעבד מזון).
  2. מוסיפים גרידה משני לימונים, מיץ מלימון עסיסי אחד (או שניים אם יש מעט מיץ), חופן גדול של בזיליקום וצרור קטן של פטרוזיליה, וטוחנים למחית אחידה.
  3. מוסיפים שליש כוס שמן זית תוך כדי ערבוב, ומסיימים עם חצי כוס פרמזן מגורר.
  4. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
ערק בסגנון לימונצ'לו, צילום: באמצעות Chat GPT

טכניקה שלישית: ערק בסגנון לימונצ’לו

גרסה מקומית ומפתיעה לליקר הלימונים האיטלקי.

אופן ההכנה:

  1. יוצקים חצי ליטר ערק איכותי לצנצנת זכוכית.
  2. שוטפים היטב 6 לימונים במים בלבד (בלי סבון), ומקלפים בעדינות את הקליפה - מבלי להגיע לחלק הלבן והמר.
  3. מוסיפים את הקליפות לערק ומשרים למשך שבועיים עד חודש.
  4. מסננים את הקליפות ושומרים את הערק בבקבוק או צנצנת שאוהבים.
צ'אנג לימון קוריאני,

טכניקה רביעית: צ’אנג לימון קוריאני

טכניקת שימור והתססה מקוריאה, שבה הפירות אינם עוברים חימום - ולכן הטעם נשאר רענן, חי ומלא ניחוחות.

אופן ההכנה:

  1. בוחרים צנצנת זכוכית, מנקים היטב במים חמים וסבון ומייבשים.
  2. שוקלים 4 לימונים, שוטפים ופורסים לפרוסות בעובי של כ־1 ס"מ.
  3. שוקלים סוכר (לבן או חום) במשקל זהה למשקל הלימונים.
  4. מסדרים בצנצנת שכבה של סוכר, מעליה שכבה של לימון, ושוב סוכר ולימון - עד גובה הצנצנת. מסיימים בשכבה עליונה של 2-3 ס"מ סוכר.
  5. מניחים את הצנצנת מחוץ למקרר לשבועיים-שלושה, עד שהסוכר הופך לסירופ עשיר בטעמי לימון.
  6. משתמשים בסירופ למרינדות לעוף, ויניגרטים לסלטים או כסירופ מעל עוגות ופנקייקים. לאחר מכן שומרים במקרר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...