קשה להתעלות מעל עוגת התפוזים הקלאסית. אמיתי. כשאומרים עוגה נצחית - אומרים עוגת תפוזים. אבל אם היינו צריכים להמציא גירסה אחרת - הייתי בוחרת בזאת, עוגת תפוזים לחה מאוד ובעלת מרקם מרציפני.
מה שאני אוהבת בעוגה הזאת היא העובדה שהתפוזים בה מבושלים. אכן כן, אנחנו מבשלים את התפוזים כשעתיים על חום נמוך ונותנים להם להתקרר קלות. מסירים את הקצוות של התפוז (הצ'ופצ'יק של הגבעול וגם זה שלמטה) וטוחנים אותו, ככה, אז איז. כמו שהוא. על קליפתו וגרעיניו. מה אומר? טעים סוף. קיבלתם תפוז הכי מרוכז שאיי פעם תקבלו.
שימו לב, זהו השלב היחיד בעוגה שצריך לתכנן אותו. התפוזים צריכים להתבשל על אש נמוכה, לפחות שעתיים, ואז להתקרר. אם יש לכם זמן, תעשו זאת יום לפני.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- תכננו את הזמנים נכון. זכרו שצריך לבשל את התפוזים שעתיים ואז לתת להם להתקרר.
- בבקשה, בבקשה תגידו, שיש לכם משקל דיגיטלי. הוא הרבה הרבה יותר מדויק ואי אפשר לתפקד בלעדיו.
- אל תפחיתו בכמות הסוכר. היא לא כזאת מתוקה ולסוכר יש חשיבות בנפח ובתרכובת העוגה.
- אני הוספתי כף שמן זית לטחינה של התפוזים. אני חושבת שזאת תוספת מעולה ועשירה, אבל האמת שאפשר להסתדר בלעדיה.
- הקפידו שלא יהיו גושים בשקדים הטחונים. גושים בשקדים אומר גושים בעוגה.
עוגת תפוזים מבושלים עם שקדים ללא קמח
חומרים:
- 2 תפוזים
- 6 ביצים
- 1 כף שמן זית
- 1 ושליש כוס (265 גרם) סוכר
- 2 ושני שליש (250 גרם) שקדים טחונים דק
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית תמצית וניל
- 4-6 כפות שקדים פרוסים לציפוי פני העוגה
- אבקת סוכר לפידור
אופן ההכנה:
- בסיר קטן, שמים שני תפוזים (עם הקליפה), מכסים אותם במים, על חום בינוני מביאים את התפוזים לרתיחה עדינה (אם התפוזים צפים, שימו צלוחית קטנה עליהם - כדי להבטיח שהם מתחת למים ומתבשלים בצורה שווה), מנמיכים את האש לחום נמוך ונותנים לתפוזים להתבשל שעתיים. אם חלק מהמים מתאדים - השלימו אותם. בתום שעתיים, מסירים את התפוזים מהחום, מסננים את המים ונותנים להם להתקרר לפחות חצי שעה.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים היטב תבנית עגולה קפיצית או נשלפת. מניחים בצד.
- בעזרת סכין מסירים את הצ'ופציק של הגבעול בתפוז, גם בחלקו התחתון. חותכים את התפוז לחתיכות גדולות, מעבירים את החתיכות למיקסר, מוסיפים כף שמן זית (לא חובה) וטוחנים היטב את התפוזים. מניחים בצד.
- בקערת מיקסר גדולה מקציפים את הביצים לפחות למשך 3-4 דקות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד שהוא נטמע בביצים, ממשיכים להקציף.
- מוסיפים את מחית התפוזים ומערבבים היטב. מוסיפים תמצית וניל מערבבים היטב.
- בקערה נפרדת מערבבים את השקדים הטחונים ואבקת האפייה, מוודאים שאין גושים בחומרים היבשים.
- מוסיפים את השקדים הטחונים ואבקת האפייה לתערובת הביצים ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה.
- שופכים את הבלילה לתבנית משומנת ומצפים את פני העוגה בשקדים פרוסים.
- מכניסים לתנור למשך כ-70-80 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש. מומלץ באמצע זמן האפייה לסובב את התבנית כך שהעוגה תקבל חום שווה.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים.