המעמולים של נונה. צילום: איציק שבות

הסוד של סבתא-נונה למעמולים שתמיד מצליחים

בספר האפייה החדש שלו "וו גיטרה" מחבר הקונדיטור איציק שבות בין מוזקיה לאפייה • קיבלנו הצצה וגם מתכון נהדר לעוגיות התמרים האייקוניות של סבתו

״וו גיטרה״ הוא הרבה יותר מספר אפייה - זה מסע קולינרי-מוזיקלי שמחבר בין קלאסיקות של קונדיטוריה לפסקול שמלווה כל שלב במטבח. הקונדיטור איציק שבות, שהיה בעברו מנהל טכני של אולפנים, יצר חוויה רב-חושית שבה כל מתכון פוגש שיר, כל אפייה הופכת לג׳אם סשן וכל מטבח לבמה.

בין 62 מתכונים נגישים ומדויקים משולבים סיפורים אישיים וקודי QR שמובילים למוזיקה שנבחרה בהשראת המאפים - מביטלס ועד אריק איינשטיין. זהו ספר לאוהבי אפייה, חובבי מוזיקה ולכל מי שמאמין שטעם, רגש וצליל הם חלק מאותו חיבור יצירתי.

מתוך ספר האפייה החדש שלו, בחר לשתף אותנו שבות במתכון לעוגיות מעמול - או כמו שהוא קורא להן בספר: "קופסת המעמולים של נונה".

לפרטים נוספים ורכישת הספר

'ופסת המעמולים של נונה, צילום: איציק שבות

קופסת המעמולים של נונה

"סבתא שלי הייתה אישה קשוחה ודעתנית אך טובת לב כמו רוב הנשים החלאביות.הדמות שלה מהדהדת לי כמעט בכל זיכרונות הילדות; הנה אני עומד על כיסא במטבח שלה ודוחף את האצבעות שלי לתוך קערת המרנג שלה והיא צועקת עליי "אואע ידאק" (תזיז את היד שלך), ומסלקת אותי לגינה. כילד ידעתי שהיא לא תכעס עליי יותר מדי, כי אני קרוי על שם בעלה (סבי יצחק) ואני איצ'ו הקטנצ'יק, הנכד הכי מפונק שלה".

"האוכל של נונה, כפי שקראנו לה, היה עבורי פסגת הקולינריה. אני זוכר באיזו סבלנות היא
הייתה מכינה את המעמולים, מגלגלת ומלטפת אותם אחד אחד. לימים אימצתי את הדרך שלה,
וכשאני רוצה לפנק חברים ומשפחה אני דואג לשלוח להם את קופסת ההפתעות שלה".

מצרכים:

לבצק:

  • 250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
    12 גרם סוכר
  • 3 גרם אבקת אפייה
  • 500 גרם קמח
  • 35 גרם חלב קר

למילוי תמרים:

  • 500 גרם תמרים מגולענים בוואקום
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 5 גרם קינמון טחון
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, סוכר ואבקת אפייה עד לקבלת קרם אחיד.
  2. מוסיפים קמח וחלב ומערבלים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש. עוטפים את הבצק בניילון
    נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר לחצי שעה.
  3. מכינים את מילוי התמרים: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת רכה ואחידה.
  4. מכינים את העוגיות: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. יוצרים מהבצק כדורים במשקל 25 גרם כל אחד. יוצרים מתערובת התמרים כדורים בגודל מעט קטן יותר, כ-15 גרם כל אחד. פותחים כל כדור בצק על ידי לחיצה עם האגודל ומרחיבים את ההיקף עד לקבלת עיגול שניתן להניח בו את כדור המילוי.
  6. סוגרים את הבצק בעדינות על המילוי ומהדקים אותו עם "פינצטה" מיוחדת למעמולים.
  7. אופים כ-18 דקות עד להזהבה קלה. מצננים. בוזקים על העוגיות אבקת סוכר.

האזנה מומלצת: אינתי עומרי | מיכה שטרית

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...