"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שמרנו את הטוב לסוף - ספינג' יוגורט ודבש חם

שיחקנו קצת עם הספינג' המסורתי - הוספנו יוגורט לבצק, ציפינו בסירופ דבש וקיבלנו את ה-מתכון לסיים איתו את החג

,עודכן
0השמעה
ספינג' יוגורט ודבש. צילום: ליאת נעמי שירית

למי שקצת נמאס מהספינג' המסורתיוהיה רוצה רוצה להתנסות בספינג' אחר - הנה אנחנו כאן בשבילכם.

במקום מים, החלפנו את הנוזלים ביוגורט מדולל (סוג של רוויון אם תרצו) וציפינו את הספינג' בדבש מבושם. לבצק יש יותר טעם ועם הדבש הוא לוקח את הספינג' למחוזות אחרים.

לספינג' הזה יש מרקם יותר דחוס מהספינג' המסורתי והוא נוטה להיות קצת יותר סופגנייתי.

בין ספינג' לסופגניה,צילום: ליאת נעמי שירית

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • אל תזרזו או תקצרו זמני התפחה. זה לוקח כמה שזה לוקח - תתכננו בהתאם.
  • מטוגנים הכי טעימים כשהם יוצאים מהשמן ונכנסים לפה. רק אומרת.
  • טמפרטורת טיגון חשובה לספינג' טוב. שמן חם מידי - ושרפתם, שמן קר מידי והטבעתם את הספניג בשמן. הטמפרטורה המומלצת לטיגון ספינג' היא בין 160-170 מעלות.
  • אלכוהול בספינג'עוזר לבצק שלא לספוח שמן. לא משתכרים ממנו.
ככה מסיימים חג,צילום: ליאת נעמי שירית

ספינג' יוגורט ודבש חם

מצרכים:

  • 2 וחצי כוסות + 2 כפות (330 גרם) קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 וחצי כפיות מלח
  • 1 כפית קורנפלור
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1/2 כוס יוגורט מעורבב עם 3/4 כוס מים
  • 1 כף ערק
  • 1 כוס דבש
  • 1/2 מקל קינמון
  • 2-3 חתיכות של קליפת תפוז (ללא החלק הלבן)
  • 1 ציפורן (אופציה)

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה שמים את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, מלח, קורנפלור ושמרים יבשים, מערבבים היטב ומניחים בצד.
  2. מערבבים את היוגורט עם המים ומכניסים למיקרו לפולסים קצרים של 20 שניות. אנחנו רוצים שהטמפרטורה של התערובת תהיה חמימה.
  3. מוסיפים את תערובת היוגורט לקערת החומרים היבשים. מוסיפים כף של ערק ועם כף עץ מערבבים היטב. וודאו שכל הקמח בתחתית הקערה נטמע בבצק. אם הבצק יבש מדי מוסיפים כף מים או שתיים. מרססים את הבצק בספריי שמן, מכסים במגבת לחה ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מרטיבים את האצבעות, מרימים קצה של הבצק ומותחים אותו לצד השני של הקערה. מסובבים את הקערה ב-90 מעלות ושוב, מרימים קצה של הבצק ומותחים אותו לצד השני של הקערה. חוזרים על התהליך עוד פעמיים עד שהשלמתם סיבוב שלם של הקערה. מכסים את הקערה במגבת לחה. מניחים לבצק למשך 30 דקות או עד שהבצק אוורירי והכפיל את נפחו.
  5. לקראת סוף ההתפחה, על חום בינוני, מחממים סיר עם שמן לטמפרטורה של 160 מעלות.
  6. מניחים בצד קערית קטנה עם שמן ליד סיר השמן, לשימון הידיים.
  7. בזמן שהשמן מתחמם מכינים את סירופ הדבש - בסיר קטן על חום בינוני, מחממים את הדבש ומוסיפים לו קינמון, קליפות תפוז וציפורן. מביאים את הדבש לרתיחה עדינה ומסירים את הסיר מהכיריים. מניחים בצד.
  8. טובלים את האצבעות בקערית השמן וצובטים חתיכה מהבצק הרטוב.
    החתיכה צריכה להיות קצת יותר גדולה מכדור פינג פונג. עם האגודל מחוררים את הבצק ומרחיבים את החור, קיבלנו צורה של גלגל או כעך. מניחים בזהירות את הגלגל בתוך השמן החם. מטגנים את הבצק משני הצדדים עד להזהבה. בערך שתי דקות. שימו כל פעם 3-4 ספינג'ים בסיר. לא יותר. הקפידו שלא לצופף את הסיר ביותר מדי ספינג'ים.
  9. מוציאים את הספינג' ישירות לתוך הסיר של הדבש ומצפים אותו מכל צדדיו.
  10. מעבירים את הספינג' לרשת קירור, חוזרים על התהליך עם שאר הבצק. מזלפים עוד קצת דבש על ערימת הספינג'ים ומגישים מיד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר