כמו סופגניותל אשל, רק יותר סבבה. צילום: ליאת נעמי שירית

המרכיב שהופך סופגניות אשל להרבה יותר עסיסיות וטעימות

הן זריזות, הן טעימות, הן מתחסלות - ועם קצת פחות רגשות אשם

מודה ומתוודה - סופגניות לא עושות לי את זה. לא חושבת שהייתי לוקחת אותן לאי בודד. אבל, סופגניות אשל הן אחלה. הן זריזות, טעימות, מכילות את כל השמן הנדרש והילדים מחסלים אותן.

את האשל החלפתי בשמנת חמוצה (אפשר גם ביוגורט) , מה שהופך אותן לטיפל'ך חמצמצות והוספתי בננה לעסיסיות.

אתם יכולים להגניב פנימה ריבה - אבל אתם ממש לא חייבים, צילום: ליאת נעמי שירית

למען הסר ספק הסופגניות שאני הכנתי, לא מכילות ריבה. אבל, אתם יכולים להזריק להן ריבה, לצפות באבקת סוכר או לטבול בגנאש שוקולד.

זריזות, קלות וחמתחסלות, צילום: ליאת נעמי שירית

"כמו סופגניות אשל אבל יותר סבבה"

מצרכים:

  • שמן לטיגון
  • 1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה (אם אין שמנת חמוצה גם יוגורט יעבוד רק תבדקו שיש לו את אותו מרקם)
  • 3 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 1 וחצי בננות (120 גרם) מעוכות היטב
  • 1/8 כפית קינמון
  • 1 ביצה
  • 1 כף ליקר או ברנדי 
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס ורבע (200 גרם) קמח
  • 1 כפית גדושה של אבקת אפיה
  • להגשה: אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  1. בקערה בינונית, מערבבים את כל החומרים היטב. מרקם הבלילה צריך להזכיר חומוס, הוא די סמיך בגלל השמנת, להבדיל מסופגניות אשל טיפוסיות. אם סמיך לכם מדי אתם יכולים להוסיף עוד רבע בננה.
  2. מחממים שמן לטיגון. זוכרים איך בודקים שהשמן חם? מכניסים קצה של כף עץ לשמן. אם מתהוות בועות קטנות השמן חם דיו. אם יש לכם מד חום עוד יותר טוב - הוא צריך להיות בסביבות 180 מעלות.
  3.  בעזרת כף גלידה קפיצית או שתי כפות משומנות, מחליקים לשמן כף מהבלילה. תזכרו לשמור על טמפרטורה קבועה. אז לא להעמיס הרבה סופגניות בו זמנית.
  4. כעבור כמה דקות מסובבים את כדור הסופגניה בעדינות, שייטגן שווה מכל הצדדים. כשהכדור שלנו זהוב ומוכן אפשר להוציאו לרשת קירור (לא ממליצה לנייר סופג). חוזרים אותה פעולה עד שנגמרת לנו הבלילה.
  5. מפזרים הרבה אבקת סוכר ואפשר להגיש עם ריבה שאוהבים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...