משנה את הכל. צילום: Getty Images

גורדון רמזי מוסיף מרכיב אחד למחבת - כדי לקבל ביצת עין מושלמת

השף המפורסם שיתף טריק פשוט שהופך ביצי עין למנה ש"שווה למות בשבילה" - והנשק הסודי הזה נמצא בכל בית

[object Object]

רוצים להוסיף קצת שיק לארוחת הבוקר שלכם? גורדון רמזי דואג לכם עם טיפ ממש קל שיהפוך את הביצים הכי פשוטות למאכל מרשים במיוחד.

השף הסלבריטאי, פרסם סרטון בטיקטוק הרשמי שלו, בו הבטיח לצופים "ביצים ששווה למות בשבילן" - וה"נשק הסודי" פשוט למדי. ראשית, צריך להכניס למחבת גוש נדיב של חמאה (שכבר אמורה לכלול מעט שמן כדי למנוע חריכה).

הסוד של בית עין מוצלחת באמת, צילום: Getty Images

לאחר מכן: "שברו את הביצים על משטח שטוח, פתחו אותן והעבירו למחבת". כדאי לתבל מיד בפלפל ו"קמצוץ מלח", מציע רמזי, שמוסיף גם מעט פתיתי צ'ילי בשביל "קיק" של חריפות.

השף המעוטר בכוכבי מישלן הסביר: "כשהחמאה מתחילה לקצף, פשוט סובבו את המחבת בעדינות עם כיוון השעון - הקצף של החמאה מבשל את החלבון בצורה מושלמת".

הסוד של גורדון רמזי לביצי עין | טיקטוק

אף אחד לא רוצה ביצה רטובה ולא מבושלת שמביטה בו מהצלחת, נכון?  רמזי הוסיף: "כשמסובבים את המחבת כך, החמאה המקציפה בעצם מציפה את מרכז הביצה. יש ממש אמנות בלטגן ביצה כמו שצריך. אני אוהב קצוות קריספיים ולבן מבושל להפליא".

למי שמרגיש מפנק במיוחד, הוא מסיים בזילוף סריראצ’ה - אבל זה כבר תלוי בכם, כי הן יוצאות מדהימות בכל מקרה, לדבריו.

וכמובן, רמזי לא עושה דברים בחצי כוח – הוא מגביר את הטעמים עם שפריץ של רוטב ווסטרשייר בזמן שהביצים עדיין מבעבעות במחבת.

אי אפשר לטעות עם תוספת של חמאה, צילום: Getty Images

אבל למה בעצם להוסיף חמאה? ובכן, קודם כול, המרכיב העשיר הזה מעניק לביצה מרקם קטיפתי וטעם עמוק שמעלה את המנה הפשוטה לרמה אחרת לגמרי.

בנוסף, החמאה עושה פלאים למרקם: היא מקרמלת את הקצוות בצורה מושלמת, תוך שמירה על חלמון נוזלי וחלבון עדין ומבושל היטב.

התוצאה הסופית נראתה פשוט מושלמת – מרכז זהוב ויפהפה וחלבון שבושל באופן מדויק. ולפי התגובות ברשת, הצופים היו לגמרי בהלם מהטריק החכם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו