הסוד לטעם המעושן המושלם - בלי מעשנה ובלי מדורה

רועי דהאן חושף את הטריקים הכי קלים להוסיף עומק וטעם מעושן לכל מנה, בעזרת תבלינים וחומרי גלם שיש בכל מטבח • איך עושים את זה נכון - ומה חייבים להכיר לפני שמתחילים? • צפו בסרטון

התבלין שיעשן לכם את האוכל. צילום: באמצעות בינה מלאכותית - Chat GPT

כל הדרכים להוסיף טעם מעושן לאוכל שלכם | רועי דהאן

הטעם המעושן שאנחנו כל כך אוהבים לא מופיע באופן טבעי באוכל. מאכלים עם טעם מעושן הם כאלה שעברו עישון מעל מדורה או כאלו שהוסיפו להם תבלין שעבר עישון בעצמו.

מכיוון שעישון של בשר ודגים נחשב לפחות בריא (בעשן יש חומרים שעלולים להיות מסרטנים), ולרובנו גם אין מעשנה בבית – אספתי כמה דרכים פשוטות להעניק לאוכל שלכם עומק וטעם מעושן, בלי מאמץ ובלי מדורה בחצר.

פפריקה ספרדית מעושנת, צילום: באמצכעות בינה מלאכותית - Chat GPT

1. פפריקה ספרדית מעושנת (פימנטון)

פלפל ספרדי שעובר עישון מעל מדורה ומקבל טעם מעושן מודגש. בספרד מכירים אותו בשם פימנטון, והוא מתאים כמעט לכל מנה - ממארינדות לעוף ודגים ועד ריזוטו עם אופי עמוק ומיוחד.

רק אזהרה קטנה: הטעם שלו חזק מאוד, כך שקורט קטן מספיק כדי לתת למנה כיוון מעושן ברור.

שיפודי טופו אננס ובצל במרינדת צ'יפוטלה מעושנת עם בוטנים וזרעי שומשום, צילום: נועם כרמון

2. צ'יפוטלה

תבלין מקסיקני קלאסי: חלפיניו שמייובש ועובר עישון, מה שמעניק לו את הטעם שמזוהה עם כל-כך הרבה מנות במטבח המקסיקני.

בניגוד לפימנטון שיכול להיות גם מתוק ולא חריף, צ'יפוטלה תמיד פיקנטי - כך שהוא נותן גם טעם מעושן וגם בעיטה קטנה של חריפות.

הל שחור,

3. הל שחור

תבלין שמגיע מהמזרח - סין, הודו ווייטנאם - שם משתמשים בו כדי להעמיק טעמים במנות בשר ותבשילים.

הוא קרוב משפחה של ההל הירוק, אך גדול יותר ועובר עישון. התוצאה: שילוב של טעם מעושן עם ארומה הדרית עדינה.

גם כאן חשוב להשתמש בזהירות: תרמיל אחד או שניים בסיר שלם בהחלט מספיקים, אחרת הטעם המעושן ישתלט על המנה.

4. נוזל עישון

בדיוק כמו שזה נשמע - עשן בצורה נוזלית. מייצרים אותו על ידי שריפת עצים שספוגים במים ויצירת כמות גדולה של עשן, שאותו מעבים בחזרה לנוזל באמצעות אדי המים. התוצאה: תמצית עשן מרוכזת עם טעם מעושן מובהק.

היתרון הגדול: בניגוד למאכלים שמעשנים בבית, כאן המוצר עובר תהליך שמפריד חלק גדול מהחומרים הפחות בריאים שנמצאים בעשן, ולכן הוא נחשב בטוח ובריא יותר מבשר, עוף או דגים שעברו עישון מסורתי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר