פירה קרמי הוא תוספת מחממת אידיאלית לכל ארוחה בעונה הזו. חלק, קטיפתי ומפנק - כשהוא עשוי כמו שצריך הוא מעניק נחמה אמיתית, ושום תוספת אחרת לא משתווה אליו. אבל להגיע לטעם ולמרקם המקצועיים באמת יכול להיות לא פשוט.
כדי לעזור למי שמתקשים להכין פירה מושלם, מומחית הקולינריה איימי שפרד חשפה שיטה בטוחה להצלחה, שמבוססת על תוספת אחת קריטית לפני ההגשה, כך פורסם באתר ה-Mirror הבריטי.
לדבריה, חמאת שום משדרגת את הפירה בצורה מושלמת - במיוחד כשהפירה גם נאפה בתנור. המרכיב הפשוט הזה, שניתן להכין בכמה דקות, מוסיף עושר למנה וטעם נהדר והופך את הפירה לאוורירי וקליל במיוחד.
ואם מעולם לא אפיתם פירה בתנור - בהחלט כדאי לנסות. בתוספת גבינה מותכת מלמעלה, המנה עולה מדרגה, וכולם סביב השולחן יתאהבו בה.
בסרטון בטיקטוק סיפרה איימי: "כשאני הייתי ילדה, זו הייתה אחת המנות האהובות עליי. כשאופים את הפירה עם חמאת השום והגבינה, הוא יוצא מאוד נימי, מאוד אוורירי - אני נשבעת שאני יכולה לאכול קערה שלמה מזה לבד".
ככה מכינים את המתכון, שאיימי טוענת שהוא "הכי טוב שיש".
פירה עם חמאת שום
מצרכים:
- 1.2 ק"ג תפוחי אדמה לבנים
- 60 גרם חמאה רכה
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- חופן קטן של פטרוזיליה, קצוצה דק
- 60 מ"ל חלב
- 100 גרם גבינת צ'דר מגוררת (ועוד קצת לתוספת מלמעלה)
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בינוניות. שמים בסיר עם מים קרים ומומלחים, ומבשלים עד שהם רכים מספיק למעיכה. במקביל מחממים תנור ל־200 מעלות.
- כשהתפודים מוכנים, מסננים ומחזירים לסיר. מועכים היטב עם מזלג, ואז מסיימים בעזרת מועך לפירה עד שמתקבל מרקם חלק ואוורירי.
- מערבבים את החמאה עם השום והפטרוזיליה. מוסיפים לפירה יחד עם החלב והגבינה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב עד שמתקבל פירה חלק ואחיד.
- מעבירים לתבנית אפייה, מפזרים קצת גבינה מגוררת מעל, ואופים 25–30 דקות - עד שהחלק העליון מזהיב יפה.

