הן רכות, הן נמסות בפה והן לא מתוקות מדי. מתכון לעוגיה שיכולה לשמש כבסיס לכל עוגיה שתרצו. אפשר לצבוע, לקשט, לעטר, לצפות ולטבול.
אני בחרתי לעשות גנאש שוקולד ולהפוך אותן לעוגית סנדוויץ', אבל אפשר לעשות איתן אלף ואחד דברים אחרים.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- זמן הקירור חשוב ביותר. החמאה מתמצקת ולא מתפשטת בתנור.
- תקפידו על הזמנים.
- הבצק יכול לשמש בסיס לכל עוגיה.
עוגיות סוכר וניל
מצרכים:
- 3 כוסות (420 גרם) קמח
- 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס (230 גרם) חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 כפיות מחית וניל או תמצית וניל
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב קר
אופן ההכנה:
- שמים במעבד מזון את הקמח, אבקת הסוכר והמלח. מערבבים קלות.
- מוסיפים קוביות חמאה קרה ומעעבדים עד שמתקבל מרקם חולי אחיד.
- בזמן שהמעבד מזון ממשיך לעבוד, מוסיפים מחית וניל או תמצית, וחלב קר, בהדרגה עד שנוצרים גושי בצק גדולים. המנעו מערבוב יתר.
- מוציאים את גושי הבצק למשטח מקומח קלות ועם הידיים מאחדים את הגושים לכדור בצק. מרדדים את הכדור לדיסקית גדולה ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לקירור של חצי שעה לפחות.
- מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה. מניחים בצד.
- על משטח סיליקון או משטח עבודה מקומח קלות, מרדדים את הדיסקית למלבן בצק בעובי 1 ס"מ. בעזרת חותכן קורצים צורות ומניחים בתבנית במרווחים שווים. את השאריות שנותרו מהבצק, מאגדים יחד ומרדדים שוב כדי להוציא עוד עוגיות מהבצק. מכניסים את התבניות למקרר לשעה לפחות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מכניסים את העוגיות לתנור (עדיף תבנית אחת בכל פעם), למשך 11-12 דקות. העוגיה תישאר בהירה. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין (העוגיה יוצאת מאד רכה מהתנור ומתקשה בהמשך). מוש-לם.
