אמנם החורף מתעתע ומהתל בנו, אך הגשמים הכבדים שירדו לפני מספר ימים ודאי הביאו גזרים צעירים, טריים ועונתיים אל הירקנים. הירק האגבי הזה, אשר בדרך כלל לא מקבל את הבכורה - הוא פשוט ונפלא.
הנה מתכון שקל ופשוט להכין והוא יכול להיות מנה בפני עצמה בתפריט שמקדש ירקות וגבינות או ללא שום תוספת נוספת אלא ככה כמו שהם צלויים לכדי מתיקות נעימה וחריפות מעקצצת.
גזרים צלויים בחמאת מייפל ואריסה
רשימת רכיבים ל-4 סועדים:
- 8 גזרים קטנים ויפים
- 50 גרם חמאה
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף שטוחה ממרח אריסה
- 2 כפות סירופ מייפל
- 1 כפית שטוחה מלח
- ¼ כוס מים
- 2 גבעולי טרגון
להגשה:
- גבינה מלוחה או גבינה צפתית, אם רוצים
- סלט עלים, אם רוצים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות.
- מקלפים את הגזרים וחותכים לאורכם.
- מניחים בתבנית שמתאימה גם להגשה או בכלי הגשה חסין חום.
- מפזרים גושי חמאה על הגזרים.
- מערבבים שמן זית, אריסה, מייפל, מלח ומים ויוצקים על הגזרים לכל אורכם. מניחים מעל גבעולי טרגון.
- מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף וצולים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות, עד שמתרככים (כ-25 דקות, תלוי בגודל).
- מסירים את הנייר וצולים במשך כ-4 דקות עד להשחמה קלה.
- מגישים עם גבינה קרה וקלה כמו בולגרית או פטה מעל או עם סלט עלים מעל, אפשר גם שניהם - או רק ככה. תלוי בסגנון הארוחה ובמקומה של במנה בתפריט.

