כשהייתי קטנה נהגה סבתי לפנק אותי בשעת אחר הצהריים בצלוחית ביתית עשויה זכוכית ועליה תלולית גבינה לבנה מכוסה מעטה דק של סוכר לבן. אני אהבתי לטרוף את ההבלחה הפשוטה הזאת כמו היה זה מעדן אלוהי.
לימים, עדיין בגיל צעיר, גיליתי שגבינה לבנה וריבה הן צימוד משמיים וכי במקום סוכר לבן, הריבה היא שידרוג נפלא הן מבחינת טעם והן בטקסטורה. כך שיצא שזיכרון ילדות צנוע הפך לפיתרון נפלא השבוע, כשחשקה נפשי בעוגה בחושה טובה, אך לא ערכתי קניות והסתפקתי במה שיש בבית.
עוגת ריבה וגבינה לבנה
רשימת חומרים לתבנית אינגליש אחת:
לעוגה:
- 120 גרם חמאה רכה
- ¾ כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 כוס קמח
- קורט מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כוס שקדים טחונים
- 3/4 כוס גבינה לבנה
- 2 כפות חלב
- 1 כפית מחית וניל או תמצית וניל
- ½ כוס ריבת תות/פטל/שזיפים או כל ריבה אחרת שאוהבים
לשטרויזל שקדים:
- 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- ¼ כוס סוכר
- ½ כוס קמח
- 1 כוס שבבי שקדים קצוצים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מרככים את החמאה והסוכר לקרם חלק.
- מוסיפים ביצה-ביצה בהדרגה ותוך כדי עירבול מתמיד. נותנים זמן לביצים להיטמע בקרם החמאה.
- מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים לסירוגין עם הגבינה והחלב.
- מערבלים רק עד שכל החומרים נטמעים בתערובת והיא אחידה.
- בינתיים, מעבדים את מרכיבי השטרויזל לפירורים בעזרת הידיים או מעבד מזון.
- לתבנית אינגליש קייק מאורכת יוצקים חצי מכמות הבלילה, עליה משטחים באופן שווה את הריבה, מכסים בשכבת הבלילה הנותרת, מפזרים מעל שכבה נדיבה של שטרויזל.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-35 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.

