כל מה שצריך היום: ראמן עוף בוטנים זריז

ליאת נעמי שירית נותנת לראמן היפני המסורתי גרסה תאילנדית עם חלב קוקוס וחמאת בוטנים - וזה בא בול עם מזג האוויר שבחוץ

ראמן עוף בוטנים זריז. צילום: ליאת נעמי שירית

ראמֶן היא מנת מרק אטריות יפנית מסורתית. היא מורכבת מציר עשיר, לרוב עוף, בקר או בשר לבן, בליווי תוספות כמו ירקות, ביצים ואצות. בתחילת שנות השמונים הראמן הפך לסמל תרבותי יפני ולמאכל הלאומי של יפן. זה קצת מצחיק בהתחשב בעובדה שהאטריות, מקורן בסין.

במתכון הזה הראמן מקבל גרסה תאילנדית עם חלב קוקוס וחמאת בוטנים.

ראמן אוכלים עם צ'ופ סטיקס וכף מרק והרבה מאד קולות שאיבה. מותר "לשאוב" (slurp) את האטריות בפה, למעשה זה רצוי ביפן. זה עוזר לקרר את האטריות ומשפר את הארומה של המרק. כמו כן, לאכול את האטריות במהירות, לפני שאלה יהפכו לרכות מדי. תאמינו או לא, שאיבת האטריות היא סימן לכבוד למארח ביפן. ככל שתעשה קולות שאיבה ומציצה ככה תגרום נחת למארח היפני.

עם אטריות שכיף לשלוק, צילום: ליאת נעמי שירית

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • רוטב דגים אפשר למצוא ב"מזרח מערב" ב"ניצת הדובדבן" ועוד, אל תוותרו עליו במתכון.
  • אפשר להוסיף למרק נבטים, בצל ירוק, זרעי שומשום, אצות.
  • אם אתם לא אוכלים את המרק מיד, הקפידו לשמור את האטריות המבושלות בנפרד מהמרק. אם תשאירו את האטריות במרק הן ימשיכו לשתות את הנוזלים ויהפכו את המרק שלכם למושי.

מתכון בהשראתה של HALF BAKED HARVEST.

כל מה שצריך ביום כזה, צילום: ליאת נעמי שירית

ראמן עוף בוטנים זריז

מצרכים:

  • 4-5 כוסות ציר מרק
  • 1 פחית חלב קוקוס (לא ממותק)
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 2-3 כפות סוכר חום
  • 1/3 כוס חמאת בוטנים חלקה
  • 1/4 כוס מחית קארי אדומה
  • 350 גרם חזה עוף
  • 250 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
  • 2 פלפלים אדומים קצוצים
  • 2-3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר
  • 1-2 שיני שום כתושות
  • 1 חבילת אטריות ראמן
  • 1 כף מיץ לימון סחוט
  • 3 כוסות עלי בייבי תרד
  • 1/3 כוס בזיליקום או כוסברה קצוצים גס
  • להגשה: שברי בוטנים ושמן שומשום

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול על חום בינוני גבוה שמים את ציר העוף, חלב קוקוס, רוטב סויה, רוטב דגים, סוכר חום, חמאת בוטנים חלקה ומחית קארי אדומה. מערבבים היטב ומביאים את המרק לרתיחה עדינה.
  2. מוסיפים את חזה העוף, הפטריות, הפלפלים האדומים, ג'ינג'ר ושום. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את החום לבינוני-נמוך ונותנים למרק להתבשל 15-18 דקות או עד שהחזה התבשל לחלוטין. מוציאים את חזה העוף מהמרק וקורעים אותו לרצועות דקות.
  3. מחזירים את העוף בחזרה למרק. מגביהים את חום הכיריים לבינוני-גבוה ומוסיפים את האטריות, מיץ לימון, בייבי תרד ובזיליקום או כוסברה. מערבבים ומניחים למרק להתבשל עוד 5 דקות. מגישים את המרק עם שברי בוטנים וסיבוב של שמן שומשום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר