נכון, לכל אחד יש את השיטה שלו להכנת תפוחי האדמה המושלמים, אך יוצר תוכן אחד חשף מתכון ששווה לאמץ. יוצר הטיקטוק הריסון ווב (Harrison Webb) הציג את שיטת ה"שלמות" שלו, הכוללת שלב אחד נוסף שכדאי מאוד לשקול להכניס לשגרה במטבח.
כדי לוודא שתפוחי האדמה יוצאים מושלמים, הריסון ממליץ לשטוף אותם היטב עוד לפני שמבשלים - כדי להסיר מהם את כל העמילן. את השלב הזה יש לבצע לפני הבישול הראשוני (parboiling).
לפי המתכון של הריסון, משך ההכנה הכולל הוא כשעה ועשרים דקות. את תפוחי האדמה יש לצלות בשלבים, ולצקת עליהם מהשומן (שומן אווז) לאחר 30 דקות ואחרי שעה.
הבלוגר מזהיר לא למהר ולהוציא את תפוחי האדמה מהתנור אחרי שעה בלבד - שכן, לדבריו, עשרים הדקות הנוספות הן הסוד לפריכות המושלמת מבחוץ. הוא אומר: "עוד עשרים דקות בלבד... אני מבטיח שזה ישנה הכול".
כדי להוסיף רובד נוסף של טעם, הריסון יצר תערובת פשוטה של מלח ורוזמרין.
הסרטון שלו זכה כבר ליותר מ־795 אלף צפיות, מעל 74 אלף לייקים ו־254 תגובות.
אחת המגיבות, קיילי, כתבה: "נראה לי שזה מספיק בשבילי... לא יודעת מה כולם האחרים יאכלו", קוקו הוסיפה: "אם יש דבר אחד שאני סומכת על האנגלים בו - זה תפוחי אדמה. הם באמת יודעים מה הם עושים". וגולשת אחרת, ג’סטלינז, כתבה: "אני אף פעם לא מדלגת על סרטון של בריטי שמכין תפוחי אדמה פריכים - אתם פשוט עושים את זה מושלם!"
מתכון לתפוחי אדמה צלויים מושלמים של הריסון ווב
מצרכים:
- תפוחי אדמה מזן קמחי
- שומן אווז
- 2 שיני שום כתושות
- 4 ענפי רוזמרין + כף נוספת לקראת הסוף
- 2 כפות מלח
- קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בעלות פינות חדות, בגודל אחיד.
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה עד שהמים יוצאים צלולים לגמרי - כדי להסיר את כל העמילן.
- ממלאים סיר במים קרים, מוסיפים את השום הכתוש, הרוזמרין וכמות נדיבה של מלח.
- מבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים. אפשר לבדוק בעזרת סכין - אם נכנסת בקלות, הם מוכנים.
- מסננים את המים ומעבירים את תפוחי האדמה לצלחת לייבוש.
- בינתיים מחממים בתנור תבנית עם שומן אווז בטמפרטורה של 180 מעלות.
- כשהשומן חם, מעבירים בזהירות את תפוחי האדמה לתבנית ומצפים אותם היטב בשומן.
- צולים במשך 30 דקות, מוציאים, יוצקים שוב מהשומן החם ומחזירים לתנור לעוד חצי שעה.
- בזמן הזה מכינים את מלח הרוזמרין - טוחנים במכתש כף רוזמרין עם המלח עד למרקם דק, ומוסיפים מעט קליפת לימון מגוררת.
- לאחר החצי שעה השנייה, מערבבים שוב את תפוחי האדמה בשומן ומחזירים לתנור לעוד 20 דקות נוספות.
- בתום הזמן, מסננים את עודפי השומן, מפזרים מעל את מלח הרוזמרין ומערבבים קלות.
- מגישים לצד המנה העיקרית - או פשוט אוכלים אותם כמו שהם, כי קשה לעמוד בפיתוי.

