עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות. צילום: ליאת נעמי שירית

עוגיות שוקולד צ'יפס עם רכיב מפתיע - שהופך אותן למושלמות

קריספיות בשוליים, רכות במרכז ועם ארומה קלאסית של העוגייה האייקונית, אז מה הסוד שלהן? קבלו

חובבי עוגיות שוקולד צ׳יפס יודעים כמה קשה למצוא מתכון הגון לעוגיה בגרסה הטבעונית שלה. עוגיה טעימה פחות חמאה?! לא קיים, עוגיה טובה פחות ביצים? בלתי אפשרי.

אז זהו. אפשרי ועוד איך.

עוגיה שהיא קריספית בשוליים, רכה במרכזה ועם ארומה קלאסית של העוגייה האייקונית. אה, והאם הזכרתי שלא צריך להפעיל את המיקסר בשבילה ?

אומרים ששוקולד ושמן זית הם זיווג משמיים, אז שוקולד, שמן זית ועוגיה? שילוש מקודש.

עוגיות שוקולד צ'יפס ושמן זית, צילום: ליאת נעמי שירית

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • תקפידו על זמני אפייה, 11-13 דקות מספיקות לעוגיה. אתם מכירים את התנור שלכם, כשהיא מתחילה להשחים והשוליים שלה יציבים, זה הזמן שלה לצאת.
  • רוצים עוגיות יציבות? הכניסו אותן למקרר לשעה-שעתיים לפני האפייה. זה מבטיח שהעוגיות שלכם לא ישתטחו בתנור ויהפכו לפיתות. אם אין לכם שעתיים, תכניסו למקפיא למשך חצי שעה למכת קור.
  • אני יודעת שדיברנו על זה בעבר אבל תנו לי לחזור על זה בשנית - כף קפיצית. נקודה.

מתכון בהשראת Jesse Szewczyk.

פריכות בקצוות, רכות בפנים, צילום: ליאת נעמי שירית

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות עם שמן זית

חומרים:

  • 1/3 כוס שמן + 1/3 כוס שמן זית עדין
  • 1/3 כוס קמח + 2 כוסות
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום כהה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 160 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:

  1. על חום בינוני-גבוה, מבשלים במחבת שליש כוס קמח עם שליש כוס שמן זית. מערבבים את התערובת עד שהיא מקבלת צבע כהה יותר וארומה מעט אגוזית. בערך 5 דקות. מעבירים את התערובת לקערה גדולה ונותנים לה להתקרר לחלוטין, כ-20 דקות.
  2. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפיה ומניחים בצד.
  3. מוסיפים לקערה 3/4 כוס סוכר חום וחצי כוס סוכר לבן, 1 כף תמצית וניל ומלח. מערבבים היטב. מוסיפים אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ואת שתי כוסות הקמח הנותרות. בעזרת מרית סיליקון מערבבים היטב.
  4. מוסיפים את השוקולד המריר לבצק ומערבבים כך שהוא יתפזר בצורה שווה בבצק.
  5. בעזרת כף קפיצית בגודל של 2 כפות או בעזרת שתי כפות יוצרים כדורים שווים ומפזרים באופן שווה בתבנית עם מרווחים שווים. בשלב זה מומלץ להכניס את העוגיות לקירור.
  6. מכניסים לתנור למשך 11-13 דקות (לא יותר).
  7. קבלו טריק (לא חייבים): מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לתבנית חבטה עם השיש. המכה מוציאה את האוויר מהעוגיה ונותנת לה מראה של גלים בתוכה. מניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין. מוש-לם
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...