60 שניות שישנו כל מה שידעתם על חציל | רועי דהאן
החציל הוא אחד הירקות הכי אהובים והכי נפוצים במטבח הישראלי - אבל סביבו נוצרו לא מעט מיתוסים. הגיע הזמן לעשות קצת סדר.
מיתוס מספר 1: חציל זכר וחציל נקבה
כבר שנים שרץ ברשת הסיפור על "חציל זכר" ו"חציל נקבה" – בדיוק כמו בגמבה - ושכביכול הנקבה טעימה יותר. אז זהו, שאין דבר כזה.
נכון, בפרח יש חלקים זכריים ונקביים, וגם יש עצים שהם "זכריים" או "נקביים" - אבל פרי או ירק לא יכולים להיות כאלה. לכן אין שום הבדל אמיתי בין "חציל זכר" ל"נקבה".
איך כן בוחרים חציל טעים?
- חפשו חציל עם קליפה מתוחה ומבריקה - סימן לטריות ולכך שלא איבד נוזלים.
- עדיף שיהיה קל יחסית לגודלו - מה שמעיד על פחות גרעינים.
- שיהיה לו עוקץ ירוק ורענן - עוד אינדיקציה לטריות.
מיתוס מספר 2: ממליחים חציל כדי להוציא את המרירות
החציל הוא כמו ספוג - מלא במים ובכיסי אוויר קטנים. כשממליחים אותו, הוא מפריש קצת מים וחומרי טעם, כולל חלק מהמרירות. אבל בפועל, ההמלחה כמעט שלא משפיעה על המרירות עצמה, אלא בעיקר גורמת לתאים הקטנים לקרוס - מה שמפחית את ספיגת השמן בזמן טיגון.
לכן, כדאי להמליח חציל רק לפני טיגון - לא לפני אפייה או בישול.
חציל ועונות השנה
אמנם כל השנה נראה שיש אותם חצילים על המדף, אבל למעשה יש כמה זנים.
בחורף החצילים לרוב טעימים יותר - עם פחות גרעינים, מה שתורם למרקם חלק ונעים יותר.
בשנים האחרונות, הודות לזנים חדשים ולשיטות גידול מתקדמות - כמו יצירת סטרס מבוקר לצמח או שימוש בהורמונים צמחיים - גם בקיץ אפשר למצוא חצילים עם מעט גרעינים וטעם מצוין.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו