משהו השתחרר בימים האחרונים. לא הכל השתחרר ולא בבת אחת אבל איך שהוא נהיינו קצת יותר קלים. שישי פתאום חזר להיות שישי ולא מאתיים קילו ושבת היא לא עוד יום בבור. יש תקווה והיא חיה.
עוגת שיש על השיש היא דגל לשבת. דגל מלא ניחוחות ונמס בפה, ונילה עם ורידים של קקאו. שבת שלום אחים שלי.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- אין לכם רוויון? אין בעיה. קחו כוס חלב וכף חומץ - ערבבו ותניחו בצד ל-15 דקות. יש לכם ריוויון.
עוגת שיש
חומרים:
- 2/3 כוס (120 גרם) שוקולד מריר קצוץ
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 2 ורבע כוסות (270 גרם) קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כוס (180 מ"ל) רוויון, בטמפרטורת החדר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 270 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 1 וחצי כוסות (300 גרם) סוכר
- 4 ביצים, בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות. משמנים תבנית עגולה עמוקה בספריי שמן. מניחים בצד.
- בקערה בינונית שמים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מערבבים היטב ומניחים בצד.
- בקערה בינונית, חסינת מיקרו, ממיסים את השוקולד בפולסים קצרים. מוסיפים את השמנת המתוקה לשוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. מניחים בצד.
- מערבבים רוויון עם תמצית וניל, מניחים בצד (אני יודעת, זה הרבה קערות לשטוף).
- בקערה גדולה, בעזרת מיקסר ידני, מערבבים את החמאה עם הסוכר למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, עד שאלה נטמעות בתערובת. מדי פעם עוצרים ומגרדים את צידי הקערה. בעזרת מרית סיליקון מוסיפים את תערובת הקמח והריוויון עם תמצית הווניל, מוסיפים קצת מכל אחת מהן לסירוגין, לקבלת תערובת אחידה, עד שמוסיפים את הכל.
- שופכים 2/3 בלילה לתוך התבנית.
- את השליש שנותר מערבבים היטב עם תערובת השוקולד המריר. שופכים בצורה רנדומלית את בלילת השוקולד לתוך התבנית. עם שיפוד ארוך, מסלסלים את השוקולד לתוך תערובת הוניל, כדי שיווצר מראה שיש.
- מכניסים את העוגה לתנור למשך 45-50 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה עם פירורים לחים.
- מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להצטנן למשך 20-30 דקות לפני ששולפים אותה מהתבנית.
- מפזרים מעט אבקת סוכר אם רוצים.

