עוגיות "שלום עולמי". צילום: ליאת נעמי שירית

מושלמות ליום כזה: עוגיות שוקולד "שלום עולמי" של פייר הרמה

נכון, שלום עולמי עדיין לא פרץ כאן, אבל זה יום חגיגי מספיק בשביל העוגיות הנפלאות האלה

איך אני יודעת שהזדקנתי? יוצאים לי משפטים כמו ”זה מתוק לי מידי“ ו“קינוחים לא אמורים להיות מתוקים“.  ראיתם פעם ילד שאומר זה מתוק לו מידי? גם אני לא.

אם אמריקה לימדה אותי משהו זה את השילוב של מתוק-מלוח. לקח זמן לחך התימני שלי להסתגל בקלות לרעיון של מתוק-מלוח. אבא שלי אומר "מתוק זה מתוק ומלוח זה מלוח", יענו אל תשבש לי טעם אחד בטעם אחר. אבל השנים באמריקה לימדו אותי אחרת ואם לומר את האמת, מתוק זה מתוק ומלוח זה מלוח, לא עובד לי יותר.

איזון טעמים מושלם, צילום: ליאת נעמי שירית

העוגיות האלו נפלאות, אין מילה אחרת לתאר אותן. זאת העוגיה הבודדת שכולם יזכרו לכם אותן. המתכון המקורי קרא לעוגיות ”עוגיות שלום עולמי“ וואלה, יש מצב. אז היידה אנשים - אוצו רוצו לחמם את התנור.

כמה מילים לפני שמתחילים:

המתכון המקורי נפתח בהערה שחשוב לאוורר את הקמח ואת אבקת הקקאו בשעה שמודדים, כדי שהעוגיה לא תהיה דחוסה ויבשה. אני משתמשת בנפה ומשקל דיגיטלי ככה שזה פחות נגע לי. אז אם אתם בוחרים להעזר בכוס מדידה אווררו את החומרים היבשים לפני שאתם מודדים עם הכוס מדידה. מה זה אומר לאוורר? או שתנפו את הקמח או שתערבבו היטב עם מטרפה ידנית, ורק אז תמדדו.

יביאו את השלום, צילום: ליאת נעמי שירית

עוגיות שלום עולמי של פייר ארמה ודורי גרינספן

מצרכים:

  • 1 ורבע כוסות (175 גרם) קמח לבן רב תכליתי 
  • 1/3 כוס (30 גרם) אבקת קקאו לא ממותק
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2/3 כוס (120 גרם) סוכר חום
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כפית מלח ים  (אם אין אפשר להשתמש במלח רגיל אבל תורידו בכמות - מלח שולחן הוא הרבה יותר אגרסיבי ממלח ים)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 150 גרם שוקולד מריר (לפחות 70 אחוז), קצוץ

הוראות הכנה:

  1. לקערה בינונית מנפים את הקמח, אבקת הקקאו והסודה לשתיה ומערבבים.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה במהירות בינונית עד שהיא הופכת רכה וקרמית.
  3. מוסיפים את הסוכר, המלח, ותמצית הווניל ומערבבים עוד שתי דקות לפחות. עוצרים את המיקסר. מוסיפים את שאר החומרים היבשים ומתחילים במהירות איטית (שלא תחטפו ענן של קמח בפנים). ממשיכים על מהירות איטית עד שהקמח נעלם לתוך התערובת. אל תעבדו מדי את הבצק.
  4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים רק עד שהוא נטמע. אם נראה לכם שהבצק לא מתאחה ונשאר פירורי אני מרשה לכם להוסיף כפית חלב קר. זה כבר יעזור לכם.
  5. מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים אותו לשני חצאים. מעצבים כל חצי בצק לגליל. עוטפים כל גליל בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשלוש שעות או למקפיא לשעה.
  6. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  7. מוציאים את שני הגלילים מהמקרר וחותכים אותם לדיסקיות בעובי של 1-2 ס"מ בערך (אם הדיסקית נשברת בשעה שאתם חותכים אותה - אל חשש, פשוט חברו את החתיכות יחד, בתנור הכל יתאחד).
  8. מסדרים את העוגיות על תבנית עם נייר אפייה, עם מרווחים ביניהן ומכניסים לתנור.
  9. אופים את העוגיות במשך כ-12 דקות (אם הן יצאו מהמקפיא תנו להן עוד דקה, לא יותר). הן ייראו לכם לא מוכנות ורכות מידי - אל תגעו, הן יתקשו כשהן יצטננו. זהו. בינינו? הלך עליכם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...