אני יודעת, אני יודעת, כל כך הרבה מילים כל כך לא מפתות. כוסמת, ללא גלוטן ורחמנא ליצלן - טבעוני. הרגתי לכם את כל החשק. אבל תישארו איתי - אני מאמינה בכם: עוגיות כוסמת שקדים טעימות יוצאות לדרך.
עוגיות כוסמת, שקדים ומייפל ללא גלוטן
מצרכים:
- 1 כוס (160 גרם) קמח כוסמת
- 3/4 כוס (90 גרם) קמח שקדים
- 1/2 כוס מייפל
- 1/3 כוס שמן זית עדין
- ריבה חלקה, מכל סוג שאוהבים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה. מניחים בצד.
- בקערה גדולה שמים את כל החומרים פרט לריבה. בעזרת מרית סיליקון מערבבו היטב את כל החומרים עד שהם מתאחדים.
- בעזרת כף קפיצית לוקחים חתיכת בצק (או שתצבטו חתיכת בצק עם האצבעות), מגלגלים את הבצק לכדור. בעזרת קצה של ידית כף עץ, יוצרים בעדינות שקע בתוך הכדור (אתם גם יכולים להשתמש באגודל או קצה האצבע כדי ליצור שקערורית בעוגיה), מניחים את העוגייה בתבנית. בעזרת שתי כפיות ממלאים את שקע הבצק בריבה. חוזרים על התהליך עם שאר הבצק.
- מכניסים את התבנית עם העוגיות לתנור למשך 18-20 דקות או עד שהעוגיות משחימות. מוציאים את התבנית מהתנור והניחו לעוגיות להתקרר לגמרי.
