שבירת צום יום כיפור היא רגע מיוחד של הקלה והתחדשות. אחרי שעות ארוכות של צום, חשוב להחזיר את האנרגיה בהדרגה: להתחיל בכוס מים או תה צמחים עדין, להימנע מקפה חזק או משקאות מוגזים, לפתוח במתוקים רכים וקלים לעיכול - ורק אחר כך לעבור למאכלים חמים ומשביעים.
כדי לעזור לכם לחזור לשגרה, אספנו עבורכם כמה מתכונים קלים, מהירים ובעיקר כאלה שכולם אוהבים לשבור איתם את הצום.
פלודה סיב
המשקה המרענן שמגיע מהמטבח הפרסי־הודי הפך ללהיט בשנה שעברה בזכות הבלוגרית לירון ספיר. הוא מבוסס על שילוב חמוץ־מתוק של תפוחים (או אטריות), עם לימון ומי זהר, ומסמל איזון וחזרה לחיים. כוס אחת ממנו בצאת הצום - וכל הגוף מתמלא רעננות.
קוסקוס מתוק עם קינמון, תמרים ודבש
מנה ביתית פשוטה ומהירה שממלאת את המטבח בניחוחות מתוקים. היא מוכנה תוך פחות מחצי שעה, מרגיעה את הבטן אחרי הצום ונותנת בוסט של אנרגיה מחבקת.
עוגת טורט קלאסית
עוגה רכה, אוורירית וקלילה - בלי קרמים ובלי שוקולד. היא מזכירה את העוגות של פעם, כזו שתמיד יש בבית, ומושלמת לצד כוס תה או קפה עדין מיד אחרי הצום.
פיצה פטנט ב־25 דקות
אין צורך בטאבון, שמרים או התפחות – רק בצק זריז עם קוטג’, רוטב עגבניות וגבינה. מתקבלת פיצה ביתית חמה, רכה ומנחמת, בדיוק מה שצריך אחרי שבירת הצום.
שקשוקה טורקית "מנמן"
גרסה קלילה ומטריפה לשקשוקה: ביצים טרופות עם עגבניות ופלפלים מתוקים, שמוגשות ישירות מהמחבת לשולחן. מנה חמה ומשביעה שמסיימת את שבירת הצום בצורה מושלמת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו