קוסקוס מתוק עם קינמון, תמרים ודבש, למה הוא מושלם לשבירת הצום? כי הוא קורה מהר, כי אפשר למצוא את כל המרכיבים במזווה וכי זה טעים סוף. איך שחוזרים מבית הכנסת, מעמידים סיר קטן, מתקתקים קוסקוס מתוק ותוך פחות מחצי שעה יש לנו בטן מלאה במטעמים.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- לא בא לכם על תמרים? סבבה. כל פרי מיובש יעבוד - צימוקים, אוכמניות, חתיכות של משמשים ועוד ועוד.
- קחו בחשבון, מאחר שהקוסקוס לא מאודה אלא אפוי, הוא הופך יציקה אם לא מגישים אותו מיד.
קוסקוס מתוק עם קינמון, דבש וציפורן
מצרכים:
- 1 ורבע כוסות שמנת מתוקה
- 2 ורבע כוסות חלב מלא (או חלב 3% ומעלה)
- 2 כפות חמאה
- 1/3 כוס סוכר
- 1/4 כוס דבש
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית תמצית וניל או 1 וחצי כפיות מחית וניל
- 5-8 תמרים לחים ללא הגרעין, קצוצים גס
- 1 ציפורן
- כוס קוסקוס דק
- אגוז מוסקט
- פרוסות שקדים
- דבש
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- בסיר קטן (רצוי עם תחתית כבדה ושאפשר להכניס לתנור) על חום בינוני שמים את השמנת המתוקה, החלב, החמאה, הסוכר, הדבש, תמצית הווניל, המלח והקינמון. מערבבים היטב. מוסיפים את התמרים והציפורן ומביאים את הסיר לכדי לרתיחה עדינה.
- שופכים כוס קוסקוס לנוזלים ומערבבים היטב (מומלץ להשתמש במטרפה), עד שמגיעים לרתיחה עדינה. ממשיכים לערבב עוד דקה ומסירים את הסיר מהכיריים.
- מוציאים את הציפורן מהסיר. בוזקים מעט אגוז מוסקט על הקוסקוס, מוסיפים פרוסות שקדים ומכניסים את הסיר לתנור למשך 10-15 דקות או עד שהנוזלים נספגים לגמרי והקוסקוס מזהיב. מוציאים את הסיר מהתנור, מזליפים מעט דבש ומגישים מיד.
