שני טיפים קטנים והצלחתם: המדריך להכנת ביצה עלומה מושלמת

רועי דהאן ממשיך בסדרת מדריכי הבישול, והפעם - הדרך להכין ביצה עלומה • צפו בסרטון ותגלו את כל הסודות

ביצה עלומה. צילום: Getty Images

אחת מארוחות הבוקר האהובות ביותר היא ביצה עלומה - ביצה שמבשלים במים עד שהחלבון מתייצב והחלמון נשאר נוזלי ומגרה. כדי להצליח בהכנתה, חשוב להקפיד על כמה כללים בסיסיים.

הטיפ הראשון: להשתמש בביצים כמה שיותר טריות. החלמון עטוף בקרום ששומר עליו יציב, אך החלבון נוזלי ועלול להתפרק בזמן הבישול. ככל שהביצה טרייה יותר, החלבון יציב יותר ופחות נוזלי. עם הזמן, החלבונים האחראים על קרישת החלבון משתנים במבנה שלהם, מאבדים מיעילותם והחלבון הופך דליל יותר.

זו גם דרך מצוינת לבדוק את טריות הביצה: שוברים אותה לקערה ובוחנים את החלבון – אם הוא יציב ומחזיק את צורתו, הביצה טרייה. אם הוא מתפשט ונוזלי, היא פחות טרייה.

הטיפ השני והחשוב: סינון החלבון. כדי להיפטר מהחלק הדליל שעלול להתפרק בבישול, שוברים את הביצה לתוך מסננת צפופה. החלק הנוזלי מטפטף החוצה, ונשאר רק החלבון היציב. כך, כשנכניס את הביצה למים, היא תשמור על צורתה ונקבל ביצה עלומה מושלמת.

ביצה עלומה, צילום: ENVATO

כך תכינו ביצה עלומה מושלמת - שלב אחר שלב

  1. מחממים סיר עם מים ומלח עד שהוא מגיע רגע לפני הרתיחה (כלומר מתחיל להעלות אדים ונוצרות בועות ממש עדינות בתחתית הסיר).
  2. שוברים ביצה לתוך מסננת צפופה ונותנים לחלק הנוזלי לטפטף (אפשר טיפה להזיז את הביצה או לסובב אותה בתוך המסננת כדי לתת לכל החלבון הנוזלי לטפטף למעלה).
  3. בעזרת כף או מטרפה יוצרים מערבולת בתוך המים שבסיר ומכניסים את הביצה למרכז המערבולת (המערבולת תיצור ביצה עגולה ומעוצבת ולא שטוחה).
  4. מחכים 4 דקות ומוציאים את הביצה (לחלמון נוזלי וחלבון מוצק).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר