אומרים עליה שהיא מלכת עוגות הדבש. שהיא רכה, עסיסית ונימוחה וכמו כל עוגת דבש טובה, היא משתבחת יותר כעבור מספר ימים. מה שאומר - שאפשר להכין אותה מראש לשולחן החג. עוגה בחושה, זריזה ופשוטה, מלאה בטעמים ועמוקה בניחוח.
עוגת דבש מוש לראש השנה
חומרים:
- 3 וחצי כוסות קמח
- 1 כף אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית מלח
- 4 כפיות קינמון
- 1 כפית גדושה חווייג' לקפה
- 1/2 כפית הל טחון
- 1/4 כפית ציפורן
- מעט אגוז מוסקט
- 1 כוס שמן
- 1 כוס דבש
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס סוכר חום
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קפה נמס או תה חזק
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 1/4 כוס ויסקי או כל ליקר
- 1/2 כוס פרוסות שקדים
- להגשה: אבקת סוכר
אופן הכנה:
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- משמנים קלות תבנית עגולה עם חור באמצע בגודל של 23 ס"מ. מפזרים פרוסות שקדים בתחתית התבנית (אופציה).
- בקערה גדולה שמים את כל החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, התבלינים, הסוכר הלבן והסוכר חום. מערבבים היטב בעזרת מטרפה.
- עושים במרכז הקערה גומחה עמוקה ושמים בתוכה את השמן, הדבש, תמצית הווניל, נס קפה, מיץ תפוזים ווויסקי. בעזרת מיקסר ידני במהירות נמוכה (או עם מטרפה ויד חזקה) מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה.
- שופכים את הבלילה לתבנית ומכניסים את העוגה לתנור למשך 50-60 דקות או עד שקיסם יוצא לח וללא פירורים ממרכזה.
- נותנים לעוגה להצטנן כ-15 דקות לפני שמחלצים אותה מהתבנית ואז נותנים לה להתקרר לחלוטין.
- מפדרים באבקת סוכר לפני ההגשה.

