מצרכים לבצק:
- 1 ק”ג קמח לבן
- 25 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס דבש
- כף מלח
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס שמן
- 1 ו-1/2 כוסות מים פושרים, לפי הצורך עד שהבצק רך וגמיש
לציפוי קראמבל (אם רוצים):
- 100 גרם מחמאה קרה או שמן קוקוס מוצק (אם לא רוצים פרווה - אפשר חמאה רגילה)
- 1/2 כוס סוכר חום או לבן
- 3/4 כוס קמח
- 1/2 כפית קינמון
- קורט מלח
לציפוי לפני אפייה:
- ביצה טרופה למריחה
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את הדבש, הביצים, השמן והמלח. לשים ומוסיפים בהדרגה את המים הפושרים עד שהבצק גמיש וחלק. מכסים ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מעצבים כתר: מחלקים את הבצק לשבעה או שמונה כדורים שווים. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26–28 ס”מ. מניחים כדור אחד במרכז ואת שאר הכדורים סביבו בצורה מעגלית. מתפיחים שוב כחצי שעה.
- מכינים את הקראמבל: בקערה שמים את הקמח, הסוכר, הקינמון והמלח. מוסיפים את המחמאה הקרה או את שמן הקוקוס המוצק ומפוררים בידיים עד שנוצרים פירורים גסים.
- אופים, מברישים את החלה בביצה טרופה ומפזרים מעל שכבה נדיבה של קראמבל. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 30-35 דקות עד שהחלה זהובה והקראמבל פריך.
- מצננים מעט ומגישים לשולחן החג.

