העוגה הזאת נקראת עוגת תפוחים נורווגית. תזכרו שהנורווגים הם אנשים גדולים וקר להם, כל הזמן קר להם, והם בחרו בעוגה הזאת ליד התה - זה אומר הכל.
יחסית לעוגה בחושה, זאת עוגה עשירה בטירוף, שמתגמלת בלוטות טעם בלי חשבון ואם יש מתכון שחוגג את הסתיו, זאת העוגה לחגוג אותו. תלווה אתכם נהדר גם בכל חגי תשרי - ראש השנה, צאם יום כיפור ואפילו בסוכות.
מתכון של Nevada Berg.
עוגת תפוחים נורבגית
מצרכים:
- 3-4 תפוחים (עדיף גרני סמית)
- 2 כוסות (255 גרם) קמח
- 1 וחצי כפיות אבקת אפיה
- 225 גרם, חמאה רכה
- 1 ורבע כוסות (250 גרם) סוכר
- 3 ביצים
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס חלב
- 1/3 כוס שקדים פרוסים
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כף קינמון
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- משמנים היטב תבנית קפיצית בגודל של 22-23 ס"מ (מומלץ בספריי שמן). מאבקים את התבנית במעט קמח. מצפים מבחוץ את תחתית התבנית בנייר כסף (זה ישמור על התנור שלכם מלהתלכלך) מניחים בצד.
- מקלפים את התפוחים, חוצים אותם לשניים ומוציאים את הליבה והגרעינים. חותכים לפרוסות דקות שוות, שמים בצד.
- בקערה קטנה שמים את הקמח (עדיף מנופה) ואבקת האפייה, מערבבים היטב ומניחים בצד.
- בקערה גדולה שמים 3/4 (175 גרם) מכמות החמאה עם הסוכר, בעזרת מיקסר ידני מקציפים היטב כמה דקות עד שהחמאה הופכת לאוורירית. מוסיפים את הביצים - אחת כל פעם ומקציפים היטב עד שהבלילה אחידה לגמרי. מוסיפים מלח.
- מוסיפים את תערובת הקמח ואת החלב בהדרגה ולסירוגין, כל פעם שליש, כשאתם מוסיפים קמח ואז חלב ושוב קמח ואז חלב ובסוף קמח ואז חלב.
- מעבירים את הבלילה לתבנית. משטחים את הבלילה בעזרת מרית.
- מסדרים את התפוחים מעל הבלילה (ראו תמונה מטה) כך שהם יעלו אחד על השני בצורה מעגלית בצפיפות. משקיעים מעט את התפוחים לתוך הבלילה, אבל ממש טיפה.
- מפזרים את פרוסות השקדים ועליהן סוכר חום וקינמון. את מה שנותר מהחמאה מפזרים מעל.
- מכניסים לתנור למשך 70-80 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה נקי ופני העוגה יחסית יציבים ושחומים. נותנים לעוגה להתקרר 10-15 דקות לפני שטורפים.

