החלטתי לקבל את השבת עם כוס תה ועוגת שזיפים. זריזה, בלי הרבה בלאגנים, מלאת טעם וריח. אין מה להכביר במילים, פשוט תעשו אותה.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- כשאומרים לכם לא לערבב מדי, שימו לב לזה, כדי שלא תצא לכם עוגה דחוסה מערבוב יתר, ככל שתערבבו אתם תוציאו את האוויר מהבלילה. לכן, ברגע שהבלילה מתאחדת - מפסיקים לערבב.
עוגת שזיפים זריזה בעשר דקות
מצרכים:
- 1 וחצי כוסות קמח
- 1 וחצי כפיות אבקת אפיה
- 1/4 כפית מלח
- 115 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 כף מיץ לימון וכפית גרידת לימון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית תמצית שקדים
- 1 כוס יוגורט
- 6-8 שזיפים שטופים חתוכים לשישיות, ללא הגרעינים
- 2 כפות סוכר חום
- 1/2 כפית קינמון
- להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- בקערה בינונית שמים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבבים היטב ומניחים בצד.
- בקערה בינונית שמים את השזיפים עם סוכר וקינמון, מערבבים היטב כך שהשזיפים מצופים היטב בסוכר קינמון. מניחים בצד.
- מרפדים תבנית בקוטר 24-26 בנייר אפייה. משמנים בחמאה או ספריי שמן. מניחים בצד. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה גדולה שמים את החמאה הרכה והסוכר. עם מטרפת יד חשמלית (אם אין אפשר גם ידנית) מערבבים יחד עד שהם מתאחים היטב. מוסיפים את הביצים - ביצה אחת בכל פעם, טורפים היטב את החומרים. מוסיפים תמצית וניל, תמצית שקדים, מיץ לימון וגרידת לימון. שוב, טורפים היטב את החומרים עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את היוגורט וטורפים היטב, מוסיפים את החומרים היבשים - חצי כל פעם, מערבבים רק עד קבלת בלילה אחידה (המנעו מערבוב יתר) - אמורים לקבל מסה די סמיכה ואחידה.
- מעבירים חצי מהתערובת לתבנית ומסדרים חצי מכמות השזיפים עם סוכר הקינמון על פני הבלילה. שופכים את הכמות הנותרת של התערובת, מיישרים בעזרת מרית את פני העוגה, מסדרים את המחצית הנותרת של השזיפים, על פני העוגה.
- מכניסים לתנור למשך 45-50 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה ללא פירורים רטובים. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר. בוזקים מעט אבקת סוכר (אם רוצים) - ומגישים.

