סיפרתי לכם שהילד בא הביתה? עלה על מטוס, חצה אוקיינוס ובא הביתה. הלב שלי גדוש.
ועכשיו הוא במיטה, שותה אספרסו ממכונה ופותח עטיפה של פאזל 1000 חלקים. HEAVEN. כמובן, שאמא תיכנס למטבח וכמובן שאמא תפשיל שרוולים ותכין לו עוגה הכי רכה, הכי מלטפת,הכי נמסה בפה. רולדת מרנג מרשמלו עם קצפת מתוקה וריבת תות.
כמה מילה לפני שמתחילים:
- למרנג מוצלח יש יחס של 1:2 בין החלבון לסוכר. על כל 100 גרם חלבון מוסיפים 200 גרם סוכר. אל תכינו פחות מיחס של 1:1 כי אז אין מה שיחזיק את הקצף והוא יהיה לא יציב.
- חשוב מאוד שהקערה שבה אנחנו מקציפים תהיה נקייה משאריות שומן ושבתערובת שלנו לא תהיה טיפת חלמון. ודאו שהחלבונים נפרדים מהחלמון לחלוטין, ללא טיפת חלמון. גם כמות קטנה של חלמון עלולה לפגוע ביכולת ההקצפה של החלבונים.
- הוסיפו את הסוכר בהדרגה ובאיטיות תוך כדי הקצפה, כדי שהסוכר ייטמע בתערובת ולא יגרום לדיכוי החלבונים.
רולדת מרנג עם קצפת וריבה ללא גלוטן
חומרים לרולדת מרנג:
- 5 חלבונים בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף קורנפלור
חומרים למילוי:
- 2 כוסות (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
- 2 כפות אינסטנט פודינג
- 1/3 כוס אבקת סוכר
- 1/4 כוס ריבה
- 1/4 כוס פירות יער (אופציה)
להגשה:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה, משמנים את נייר האפיה עם ספריי שמן ומניחים בצד.
- פורסים מגבת מטבח, בוזקים עליה אבקת סוכר ומניחים בצד.
- מתחילים להקציף את החלבונים עם המלח, כשהקצף מתחיל לעלות מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר, ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב, חזק ומבריק (איך יודעים שמוכן? מרימים את המטרפה והופכים אותה כלפי מעלה. כשמנענעים את המטרפה רואים שהקצף לא זז בכלל). מוסיפים את הקורנפלור ותמצית הווניל ומקציפים עוד שנייה כדי להטמיע את החומרים.
- מעבירים את הקצף לתבנית האפייה. עם מרית משטחים את הקצף לכדי מלבן בעובי של 2-3 ס"מ. בערך. מכניסים את התבנית לתנור ומיד מורידים את החום ל-150 מעלות. אופים 20-25 דקות או עד שהמרנג משחים טיפונת.
- מוציאים את התבנית מהתנור והופכים את המרנג עם הנייר והכל, על מגבת המטבח עם אבקת הסוכר. בעזרת המגבת מגלגלים את המרנג לרולדה עם המגבת ונייר האפיה. נותנים למרנג רולדה להתקרר לחלוטין, בערך חצי שעה.
- בזמן שהרולדה מתקררת אפשר להכין את המילוי: בקערה בינונית, שמים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג ואבקת סוכר, מקציפים את החומרים עד שנוצר קצף יציב.
- פותחים בעדינות את המגבת שבתוכה התקרר המרנג, מקלפים את נייר האפייה ומורחים את המילוי בצורה שווה. מוסיפים בצורה חופשית ריבה ומורחים אותה לתוך המילוי (תרגישו חופשי לעשות איזה מילוי שבא לכם - קצפת מתוקה, קרם מסקרפונה, ריבה כזאת או אחרת, אפשר להוסיף חתיכות של פירות יער מעוכים, פרוסות דקות של תותים, קרם לימון וכו').
- מגלגלים בעדינות את המרנג לכדי רולדה ומעבירים את הרולדה לצלחת הגשה. בוזקים מלא אבקת סוכר ומגישים.
- את הרולדה מאחסנים בכלי סגור במקרר. שבת שלום.
