קרקר בצל ופקאן. צילום: מאיה דרין

הכי ממכר שתכינו: קרקרים מטריפים תוצרת בית

אין פינוק סוגר פינה מוצלח כמו קרקר - וכשאתם מכינים אותו בעצמכם הפינוק הוא כפול - בטח במקרה הזה

קרקרים זה נפלא שיש בבית. מסוג הפינוקים ש״סוגרים פינה״. כשאין זמן להכין משהו ראוי לאכול, קרקר עם פרוסת פסטרמה או טחינה טובה ואפילו ממרח חומוס - עושה את העבודה וקונה שעתיים נינוחות של שובע.

כמובן שאם הקרקרים הם תוצרת בית, אז הפינוק הוא כפול שכן אפשר להחליט על תוספות וטעמים שאוהבים במיוחד. אני ניסיתי הפעם את השילוב שבין אגוזי הפקאן האהובים עליי ושבבי בצל מטוגן שתמיד משדרגים כל דבר מאפה. התוצאה נפלאה! ולא רק עבורי, הטעם של הבצל והמרקם הפריך, הזכירו מעט לילדיי חטיף מלוח וכשלמדו ליהנות מהם בליווי גבינת גאודה טובה נזללה הקופסה תוך זמן קצר מהמתוכנן.

קרקר פקאן ובצל, צילום: מאיה דרין

קרקר פקאן ובצל

רשימת חומרים לשתי תבניות תנור סטנדרטיות:

  • 1 כוס קמח כוסמין
  • 1 כוס שיבולת שועל
  • 3/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים
  • 1/2 כוס שקדים טחונים
  • 1/2 כוס זרעי צ׳יה
  • 1/2 כוס שבבי בצל
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 500 מ״ל מים קרים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחו של 170 מעלות.
  2. מערבבים את כל הרכיבים לתערובת מאוד דלילה.
  3. מחלקים בין שתי תבניות תנור מרופדות נייר אפייה ומשטחים כך שהמסה תתחלק שווה בשווה על פני התבנית כולה. ככל שהשכבה תהיה דקה יותר, כך הקרקרים יהיו פריכים יותר.
  4. אופים בתנור בחום בינוני נמוך (170 מעלות) במשך כ-45 דקות. מנמיכים חום תנור ל-150 מעלות ומייבשים במשך כ-15 דקות נוספות.
  5. מוציאים מהתנור ומיד חותכים לריבועים/ מלבנים בעזרת גלגלת פיצה. מצננים לחלוטין.
  6. מאחסנים בכלי אטום לגמרי את הקרקרים רק לאחר צינון מוחלט.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...