החופש הגדול כבר פה ועמו הרבה ארוחות ביתיות עם הילדים. מנסיוני כאם לארבעה בנים, ירקות צלויים וילדים זה חיבור פחות מתבקש, אך מצאתי דרך קולינרית וטעימה לגרום לילדיי להתגמש ואפילו, חלילה, ליהנות.
רוטב חמאת בוטנים מתובל ומתקתק שמתאים כמעט לכל סוגי הירקות - בטטה, כרובית, דלעת, שעועית ירוקה, פטריות, קישואים, כרוב ובצל.
אני בחרתי להתמקד בבטטה, למדתי דרך מרקים כתומים שילדים נוטים לחבב את אהובת הקהל. על מנת להפוך את התבנית הססגונית לארוחה מלאה, הוספתי גם נתחי עוף שמשתלבים נהדר עם רוטב הבוטנים.
חזה עוף וירקות צלויים בתנור
רשימת חומרים ל-4 מנות:
- 4 יחידות חזה עוף פרוס לרצועות (אפשר גם בלי אבל כדאי)
- 1 בטטה קלופה וחתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס״מ
- 1 זוקיני חתוך לפרוסות בעובי 1 ס״מ
- 1 בצל קלוף וחתוך לפרוסות עבות
- 6 פטריות חתוכות לרבעים
- 4 שיני שום פרוסות
- שמן זית לפי הצורך
- מלח לפי הטעם
- 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
לרוטב:
- 1 כף חמאת בוטנים
- 1 כף רוטב סויה
- 1/2 כף דבש
- 1/2 כפית צ׳ילי גרוס
- 2 כפות קרם קוקוס
- 1 כף מים קרים
- 1/2 כפית מלח
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ס"מ ג׳ינג׳ר מגורר
אופן ההכנה:
- מסדרים את כל הירקות על תבנית, מתבלים בשמן זית, מלח ופפריקה וצולים בתנור, בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-25 דקות או עד שהבטטה מתרככת והירקות מזהיבים.
- בינתיים: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לרוטב אחיד וחלק.
- מוציאים את התבנית מהתנור, אם רוצים מפזרים מעל רצועות חזה עוף מתובל במלח בלבד, יוצקים מעל מהרוטב (לא חייבים את הכל - אלא כמה שרוצים) ומחזירים לתנור לצלייה נוספת במשך כ-8 דקות.
- אם אוהבים, מקשטים בעלי תבלין ומגישים.
- אם נשאר רוטב אפשר לשמוחר - הוא מעולה גם לתיבול של חזה עוף בלבד.

