מהון להון, יוצא שאת הקיץ הזה, אני עושה בניו יורק. זה די נדיר לי, שלא למצוא את עצמי בקיץ, בשעריים ליד אבא ואימא. אבל קיץ בניו יורק אומר חגיגות ה-4 ביולי ו-4 ביולי אומר ברביקיו, בריכה, זיקוקים והרבה, אבל הרבה, קינוחים אמריקנים.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- אם אין פירות יער, השתמשו בפירות אחרים, אבל תשתדלו שהם לא יהיו מימיים (כמו תותים למשל), מנגו יעבוד מצוין, משמשים עכשיו בעונה וכולי וכולי.
- השתמשתי בכל מיני עוגיות כדי שיהיה מעניין, לא חייבים להיצמד לסוג אחד של עוגיות.
- את הקינוח אתם יכולים להכין שעות מראש, הוא מחזיק מצוין.
פודינג שכבות מושחת עם פירות יער
מצרכים:
- 2 חלמונים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/3 כוס (40 גרם) קורנפלור
- 2 כוסות + 1/4 כוס חלב
- 1/4 כפית + 1/2 כפית מלח
- 115 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 1 כף מחית וניל או 1 וחצי כפית תמצית וניל
- 2 כוסות שמנת מתוקה
- 1/3 כוס ריבה (רצוי של פירות יער)
- 500 גרם פירות יער כמו אוכמניות, פטל, פטל שחור (לא תותים)
- 300 גרם עוגיות שבורות לחתיכות
- להגשה: עלי נענע טריים
אופן ההכנה:
- בסיר קטן, על חום בינוני, מחממים שתי כוסות חלב. בזמן שהחלב מתחמם, טורפים היטב ובנמרצות בקערה בינונית את החלמונים, הסוכר, הקורנפלור ו-1/4 כפית מלח. כשהחלב מתחיל לעלות אדים, שופכים את תערובת החלמונים לתוך החלב ומתחילים לערבב עם מטרפה את התערובת
- מעכשיו, כל הזמן מערבבים עם מטרפה את החלב עד שזה הופך לפודינג - מערבבים כשלוש דקות את התערובת עד שהיא מתחילה להעלות בועות ולהסמיך, מנמיכים את החום לנמוך וממשיכים לערבב עוד דקה, מסירים את הסיר מהכיריים.
- מוסיפים את קוביות החמאה לפודינג ומערבבים עד שהחמאה נטמעת בו, מוסיפים את מחית הווניל (או התמצית) ומערבבים עד שהיא נטמעת.
- מעבירים את הפודינג לקערה בינונית ומכסים בניילון נצמד, כך שאתם מצמידים את הניילון ישירות לפודינג (אנחנו רוצים אפס אוויר בין הפודינג והניילון, אם ישאר אוויר - הפודינג יקבל קרום קשה). מעבירים לקירור במקרר, של חצי שעה לפחות.
- בקערה בינונית, בעזרת מיקסר ידני טורפים את השמנת המתוקה וחצי כפית מלח לקצפת יציבה, בערך 3-5 דקות.
- מוציאים את הפודינג מהמקרר וטורפים גם אותו במשך דקה (זה ייראה כאילו הוא נשבר, אבל מהר מאד הוא יחזור להיות חלק ומבריק).
- מחברים בין הפודינג לקצפת: מעבירים שליש מהקצפת לפודינג ועם מרית מקפלים אותה לתוך הפודינג, חוזרים על זה פעמיים נוספות עד שמקפלים את כל הקצפת לתוך הפודינג.
- מאוורים מעט את הריבה: עם אותו מיקסר (אפילו שהוא עוד מלוכלך מקצפת) מערבבים מעט את הריבה. בקערה בינונית מערבבים את הריבה עם פירות היער.
- מלאכת ההרכבה: לוקחים צלחת גדולה ועמוקה או תבנית פיירקס עגולה ושמים שכבה ראשונה של פודינג, על שכבת הפודינג מפזרים שברי עוגיות, מל זה מפזרים פירות יער עם ריבה. חוזרים על השכבות עד שייגמרו כל החומרים, את השכבה האחרונה מסיימים בפודינג ושברי עוגיות. מפזרים מעט נענע טריה ויש לכם עוגת שכבות פודינג מושחתת.
השנה יותר מכל שנה, מגיע לאמריקה את הכבוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו