הביס המתוק שכולנו צריכים אחרי השבועיים האלה

בצק פילו פציח, קרם שקדים מפנק ומתיקות בדיוק במידה הנכונה - צאו לדרך, הרווחתם את זה ביושר

סהרוני פילו קרם שקדים . צילום: ליאת נעמי שירית

ביס בעוגיה הזאת ואני מבטיחה לכם שתשמעו קולות פיצוח, שלא שמעתם הרבה זמן. מתיקות מעודנת, שקדים למכביר ועוגיה שאי אפשר להפסיק לאכול. עוגיות פילו וקרם שקדים. צאו לדרך.

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • רוצים פרווה? תחליפו את החמאה בחמאה צמחית.
  • זוכרים איך מתעסקים עם עלי פילו? את העלים נפשיר במקרר לילה לפני, הפשרה מהירה תגרום לעלים להישבר. עלי פילו אוהבים הפשרה איטית ומבוקרת.
  • בעת העבודה נשמור את העלים תחת כיסוי של מגבת. נשתדל שהמגבת תהיה לחה מעט. זה יעזור (לא רטובה! לחה).
  • אם העלה נשבר - לא נורא..
  • נעבוד מהר.
  • הגודל של הסהרון תלוי בגודל העלה שלכם.
סהרוני פילו, צילום: ליאת נעמי שירית

סהרוני פילו וקרם שקדים

מצרכים:

  • חבילת דפי פילו מופשרים, בטמפרטורת החדר
  • 50 גרם חמאה לא מלוחה
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 חלבון ביצה
  • 2 כפיות תמצית שקדים
  • 3/4 כוס קמח שקדים
  • 1/2 כפית מלח
  • ספריי שמן
  • 1/2 כוס פרוסות שקדים לא קלויים, בתוך קערה

אופן ההכנה:

  1. מוציאים את עלי הפילו מהמקרר חצי שעה לפני תחילת ההכנה.
  2. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה ומניחים בצד.
  3. מכינים את הקרם: בקערה בינונית, בעזרת מיקסר ידני, טורפים את החמאה עם הסוכר עד שמקבלים תערובת קרמית אחידה. מוסיפים חלבון ומערבבים היטב, ממשיכים לטרוף עד שמקבלים תערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים תמצית שקדים ומלח ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים קמח שקדים ומקפלים אותו לתוך התערובת. אם יש לכם שקית זילוף וצנטר העבירו את התערובת לשקית.
  5. שלב ההרכבה (עקבו אחר התמונות מטה): מוציאים עלה אחד, משמנים אותו בספריי שמן, עם האצבעות מקמטים אותו בצורת אקורדיון מהצלע הקצרה שלו. מקפלים את העלה כלפי מטה ואת שני הקצוות שלו מניחים אחד על השני - קיבלתם סוג של משולש. שמים כפית קרם שקדים בחלק התחתון של המשולש ומקפלים אותו מלמטה למעלה. צובטים קלות את הקצוות של העלה לקבלת צורה של סהרון. משמנים עם ספריי שמן (או מברישים במעט חמאה מומסת). שמים מעט קרם שקדים על הסהרון, מטביעים את הסהרון בתוך קערת השקדים. מניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עד שממלאים תבנית שלמה.
  6. מכניסים את התבנית לתנור למשך 20-25 או עד שהסהרון משחים ומקבל צבע יפה. מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לסהרונים להתקרר לגמרי. מפזרים מעט אבקת סוכר ויאללה - הירח שלכם.
מכווצ'צ'ים לאקורדיון מהצלע הקצרה שלו, צילום: ליאת נעמי שירית
צורת אקורדיון, צילום: ליאת נעמי שירית
מקפלים את שני הקצוות אחד על השני, שיווצר סוג של משולש ומניחים קצת קרם שקדים בחלק התחתון., צילום: ליאת נעמי שירית
מגלגלים את המשולש מלמטה למעלה, צילום: ליאת נעמי שירית
צובטים את הקצוות לקבל צורה של סהרון, צילום: ליאת נעמי שירית
מורחים קצת קרם שקדים מלמעלה, צילום: ליאת נעמי שירית
ו"מטביעים" את הסהרון בבריכה של שקדים פרוסים, צילום: ליאת נעמי שרית
ולתבנית, צילום: ליאת נעמי שירית
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר