כל כך מעט השקעה, כל כך הרבה נחמה: פשטידת קישואים גאונית

קישוא זה ירק שתמיד בא טוב, יש לו יכולת להתאים לכל סיטואציה, וכרגע הסיטואציה היא שפשוט בא לנו לזרוק הכל לתבנית - ולהתמוגג

פשטידת קישואים . צילום: ליאת נעמי שירית

קישואים הם ירק גאוני. הטעם שלהם עדין ומתון כך שאפשר לקחת אותם לכיוון מלוח ואפשר, תתפלאו לשמוע - גם לכיוון מתוק. אם לא אכלתם עוגת שוקולד-קישואים, אתם לא יודעים מה אתם מפסידים. אבל אתם יכולים לפגוש אותם במרק, בממולאים, על הגריל, יו ניים איט. והיום - פשטידת קישואים.

מילה לפני שמתחילים: יש קישואים ויש זוקיני. אתם יכולים להשתמש בשניהם. בטעם אין הבדל גדול מאוד בין שני הירקות. המרקם של הזוקיני מעט יותר קשה מזה של הקישוא, אם תשתמשו בהם בבישול או אפיה תקבלו פחות או יותר את אותה התוצאה.

חתיכה של נחמה, צילום: ליאת נעמי שירית

פשטידת קישואים

מצרכים:
(לתבנית אפייה בקוטר 28 ס"מ)

  • 1.2 קילו (קילו מאתיים) קישואים
  • 1 כפית מלח
  • 4 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) יוגורט
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל סגול קטן קצוץ
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1-2 גבעולי בצל ירוק קצוץ, החלק הלבן והחלק הירוק
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כוס (כ-300 גרם) פירורי גבינת פטה
  • 2 כוסות קמח תירס + כמה כפות לציפוי התבנית

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הקישואים וחותכים את העוקץ. מגרדים את הקישואים במגרדת (פומפיה) - מומלץ להשתמש בחורים הבינוניים.
  2. שמים את הקישואים במסננת, מפזרים כפית מלח על הקישואים ועושים להם מסאג' כך שהמלח יגיע לכל מקום. שמים את המסננת מעל קערה ונותנים  לקישואים להגיר נוזלים (אם יש לכם זמן אז חצי שעה - אם פחות, אז 10-15 דקות).
  3. מחממים את התנור לחום של 175 מעלות. משמנים תבנית אפייה ומפזרים מעט קמח תירס בתחתית ובדפנות.
  4. לוקחים חופן של קישואים מגורדים וסוחטים את המיץ מהם, מניחים בקערה גדולה, חוזרים על התהליך עד שסחטתם את כל הקישואים.
  5. מוסיפים את כל שאר החומרים - חוץ מפירורי הפטה וקמח התירס. מערבבים את החומרים לכדי תערובת אחידה.
  6. כעת מוסיפים את קמח התירס ומערבבים היטב, ולאחר מכן מוסיפים את  פירורי הפטה ומערבבים היטב.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית, משטחים את פני הבלילה ומכניסים לתנור למשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא ממכרז הפשטידה, יבש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר