בעת אחת השהיות במקלט של הבניין נודע לי כי ליזי, שכנתי היקרה מהדירה ממול - חוגגת יום הולדת. מיד קמה לה יוזמה מבדחת של מסיבת שכנים – כי מה עוד יש לעשות בימים כאלה המרתקים אותנו לבתים עם רדת ערב?
עם קבלת ההודעה של פיקוד העורף כי ניתן לצאת מהמרחבים המוגנים, חזרתי למטבח. התבוננתי במשמשים הסמוקים והיפים שקניתי אצל הירקן ונזכרתי באגוזי הפקאן הנהדרים של ״פקאן הצפון״ שהבאתי מאחד מביקוריי האחרונים בגליל. וכך נולדה לה עוגת יום ההולדת של ליזי והיא בול לעונה וברוח התקופה.
עוגת משמשים, שקדים ופקאן
רשימת חומרים לתבנית בקוטר 24 ס״מ:
- 200 גרם חמאה רכה
- 3/4 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שקדים טחונים
- 1/2 כוס אגוזי פקאן טחונים
- 1 כוס קמח לבן
- 1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה
- 6 משמשים
לקישוט:
- 2 כפות שקדים טחונים
- 2 כפות אגוזי פקאן טחונים
- 2 כפות סוכר דמררה
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה הרכה והסוכר לקרם חלק.
- מוסיפים ביצה-ביצה תוך כדי עירבול מתמיד.
- מוסיפים את השקדים, הפקאן, הקמח ואבקת האפייה ומערבלים יחדיו לבלילת עוגה סמיכה ואחידה.
- משטחים את הבלילה בתבנית עגולה משומנת או מרופדת נייר אפיה.
- משבצים חצאי משמש על פני הבצק, כשהצד הפתוח כלפי מעלה.
- לציפוי: מערבבים את השקדים, הפקאן וסוכר הדמררה וזורים מעל – בעיקר באיזורים בהם אין משמשים אלא רק עוגה
- אופים בחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-25 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים
