הוא מכיל רק 17 קלוריות, יכול להילחם בקמטים, להגן על העיניים ולמנוע סרטן

וכן, הוא מתוק וטעים כל-כך וכאן רק לעוד פחות מחודשיים, אתם יודעים על מי אנחנו מדברים, נכון?

נצלו אותם כל עוד הם כאן. צילום: Getty Images

הוא מתוק, הוא טעים, והוא עשוי להיות הדבר הכי קרוב שאתם יכולים להגיע אליו כדי לרמות את המוות - ולהיראות מדהים תוך כדי. לאנשים שמחפשים להרזות לקראת הקיץ, הפרי דל השומן הזה מכיל רק 17 קלוריות למנה תוך שהוא מגביר את בריאות העיניים ומפחית את הסיכון לסרטן.

זהו המשמש כמובן, הידוע גם בשם השזיף הארמני על שם המדינה שבה הוא גודל בשפע בימי קדם. העונה שלו בישראל קצרה, ומתחילה בסוף חודש מאי ונגמרת בסוף יולי, וממש עכשיו - הוא נמצא בשיאו.

משמשים, עכשיו בשווקים, צילום: יהושע יוסף

משמשים עמוסים בבטא-קרוטן - נוגד חמצון חזק שהגוף שלכם הופך לויטמין A, העוזר לשמור על העיניים חדות. בטא-קרוטן הוא מה שנותן למשמשים - ולחברם הגזר - את הצבע הכתום הבוהק הזה.

מחקרים הראו שויטמין A יכול גם להפחית את הופעת הקמטים על ידי עידוד ייצור קולגן, בעוד שתכולת המים הגבוהה של הפרי - 85% - תשמור על הפנים שלכם חלקות ורכות כמו עור המשמש.

לזרוק את הגלעין, לאכול את הקליפה, צילום: Getty Images

בעניין העור - אמנם בהחלט תרצו לזרוק את הגלעין, שהוא רעיל, אבל אתם תמנעו מעצמכם חלק מהיתרונות הבריאותיים אם תקלפו את המשמש. "עור המשמש מכיל את רוב הסיבים שלו," מציינת בת' צ'רבוני, דיאטנית רשומה במרפאת קליבלנד, כפי שצוטטה ב-New York Post. "אתם יכולים גם להגדיל את צריכת הסיבים על ידי אכילתם מיובשים — משמשים מיובשים מכילים כפי שלושה יותר סיבים מאשר טריים. אבל אל תפריזו. יש בהם גם כמעט פי שישה יותר סוכר".

מכיוון שמשמשים עשירים בסיבים מסיסים ובלתי מסיסים, הם גם מעודדים בריאות מעיים טובה. "גם סיבים מסיסים וגם בלתי מסיסים הם כוכבי על של בריאות המעיים, ולמשמשים יש את שניהם", אמרה צ'רבוני. "סיבים בלתי מסיסים עוזרים לשמור על הצואה רכה, כך שתוכלו לקבל יותר יציאות קבועות ויעילות. סיבים מסיסים מזינים את החיידקים המועילים שחיים במעיים שלכם". סיבים עוזרים בניהול משקל כי הם עוזרים לכם להרגיש שבעים יותר זמן, הוסיפה.

משמשים מתהדרים בלוטאין וזאקסנטין - נוגדי חמצון שפועלים כמו משקפי שמש טבעיים לעיניים שלכם, מגנים עליהן מאור כחול מזיק.

אפשר גם מיובשים, אבל אל תגזימו, צילום: Getty Images

לבסוף אך לא פחות חשוב, השילוב של סיבים גבוהים ונוגדי חמצון עוזר לנטרל רדיקלים חופשיים - כימיקלים הגורמים לנזק תאי ולחץ חמצוני, שמחקרים קישרו למחלות כרוניות כמו סרטן ומחלות לב.

מאבק ברדיקלים חופשיים יכול גם לכם לעזור להפחית דלקת במעיים, ובכך לסייע לעיכול הכללי.

נפלאים גם בקינוחים, צילום: אסף קרלה

איך לאכול משמשים?

משמשים מעולים כחטיף עצמאי, אבל הם יכולים בקלות גם:

  • להפוך לריבה
  • להתערבב ביוגורט
  • להיאפות לקינוחים
  • להשתלב במנות בשר
  • להתווסף לצלחת גבינות

לא משנה באיזו צורה, העיקר שתאכלו משמשים, כל עוד העונה הקצרה שלהם נמשכת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר