קסטה אבטיח. צילום: שני בריל

מה שהלב צריך עכשיו: קסטה אבטיח קלילה ומשמחת

השף נשאת עבאס ממסעדת "ארמון סהרה" חולק איתנו מתכון לקינוח הקיץ המושלם

קסטה אבטיח

מרכיבים:

  • 1 אבטיח
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה (או אם משיגים קאיימאק, אפילו טוב יותר)
  • 50 גרם תערובת פיצוחים קלויים (אם קונים לא קלויים - לקלות אותם קלות על מחבת ללא שמן)
  • 4 כפיות דבש לזילוף (אפשר במקום גם ריבת משמש - משתלבת נהדר)

אופן ההכנה:

  1. עם סכין חדה וטובה חותכים שתי חתיכות גדולות ועגולות מהאבטיח, כל עיגול בעובי של 2 ס"מ.
  2. בעזרת רינג וסכין יוצרים מליבת האבטיח שתי טבעות אבטיח.
  3. מייבשים את האבטיח עם נייר סופג - שלב חשוב שעוזר במריחת הגבינה, וממקמים במרכז הצלחת את אחת מטבעות האבטיח.
  4. את הגבינה מערבבים בקערה, קצת "פותחים אותה", ומעבירים לשקית זילוף.
  5. מעל האבטיח מזלפים שכבה בעובי של 1 ס"מ, מעליה מזלפים 2 כפיות דבש בנדיבות.
  6. סוגרים מעל את טבעת האבטיח השנייה, מפזרים את תערובת הפיצוחים, ומעל עוד שתי כפיות דבש ומגישים.
  7. ניתן לעשות קומות נוספות של אבטיח גבינה ודבש, ואפשר להכין קינוח קטן ומפוצץ בטעמים.

קינוח הקיץ המושלם, צילום: שני בריל


באדיבות: שף נשאת עבאס – מסעדת ארמון סהרה
אשר נמצאת בכביש מס' 65 לעפולה, בדרך לכפר תבור, נין

בימים אלו,  כשהמסעדות סגורות, ארמון סהר מציעה מגוון מנות הניתנות לקחת הביתה בטייק אווי וכמובן מגון סלטים - חומוס, טחינה, טחינה מעושנת, כרובית בטחינה, סלט ארטישוק מעושן , תבולה, ג'רגיר, סלט עלי זעתר טריים, פאטוש סלט טורקי, מגוון סוגים של חצילים, ועוד. משלוחים ניתן לעשות באפליקציות Haat.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...