קסטה אבטיח
מרכיבים:
- 1 אבטיח
- 250 גרם גבינת מסקרפונה (או אם משיגים קאיימאק, אפילו טוב יותר)
- 50 גרם תערובת פיצוחים קלויים (אם קונים לא קלויים - לקלות אותם קלות על מחבת ללא שמן)
- 4 כפיות דבש לזילוף (אפשר במקום גם ריבת משמש - משתלבת נהדר)
אופן ההכנה:
- עם סכין חדה וטובה חותכים שתי חתיכות גדולות ועגולות מהאבטיח, כל עיגול בעובי של 2 ס"מ.
- בעזרת רינג וסכין יוצרים מליבת האבטיח שתי טבעות אבטיח.
- מייבשים את האבטיח עם נייר סופג - שלב חשוב שעוזר במריחת הגבינה, וממקמים במרכז הצלחת את אחת מטבעות האבטיח.
- את הגבינה מערבבים בקערה, קצת "פותחים אותה", ומעבירים לשקית זילוף.
- מעל האבטיח מזלפים שכבה בעובי של 1 ס"מ, מעליה מזלפים 2 כפיות דבש בנדיבות.
- סוגרים מעל את טבעת האבטיח השנייה, מפזרים את תערובת הפיצוחים, ומעל עוד שתי כפיות דבש ומגישים.
- ניתן לעשות קומות נוספות של אבטיח גבינה ודבש, ואפשר להכין קינוח קטן ומפוצץ בטעמים.
באדיבות: שף נשאת עבאס – מסעדת ארמון סהרה
אשר נמצאת בכביש מס' 65 לעפולה, בדרך לכפר תבור, נין
בימים אלו, כשהמסעדות סגורות, ארמון סהר מציעה מגוון מנות הניתנות לקחת הביתה בטייק אווי וכמובן מגון סלטים - חומוס, טחינה, טחינה מעושנת, כרובית בטחינה, סלט ארטישוק מעושן , תבולה, ג'רגיר, סלט עלי זעתר טריים, פאטוש סלט טורקי, מגוון סוגים של חצילים, ועוד. משלוחים ניתן לעשות באפליקציות Haat.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
